• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

26 طريقة عمل الجاتوه زى بتاع المحلات بالظبط

السبت، 3 أغسطس 2013 التسميات:
المقادير
   4بيض
ملعقه فانيليا
125 جم سكر
125 جم دقيق فاخر
ملعقه بيكنج بودر
  للحشو والتزيين كريم شانتيه فزدق وشيكولاته وجوز هند محمص قليلا(او حسب رغبتك)
  الطريقه
اول حاجه بنحط البيض فى اناء ونضربه قليلا مع السكر والفانيليا بالمضرب اليدوى. بعدين نعمله فى حمام مائى لحد ما يوصل لدرجه حراره 50 درجه.وطبعا اللى معندهاش ترمومتر

 
هتعرف انو جهز لما تلاقى رغاوى بيضاء ظهرت وانتى بتقلبى البيض زى الصوره كده
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
نقلب السكر والبيض بالمضرب اليدوى الاول لحد لما تيجى تحطى صابعك
فى الخليط تحسى انو سخن تقدرى تستحمليه تشيليه على طول
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
هنكمل ضرب بقى بالمضرب الكهربائى
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
لحد مانوصل للدرجه دى انو يفضل فوق الوش فترة طويله
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
نضيف بقى الدقيق واحده واحده ونقلب بالرااااااحه
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
ونجيب صينيه مستطيله مفروده ونحط عليها ورق الومينيوم او ورق خبز لو عندك
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
ونصب فيها العجينه ونساويها
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
ونحطها فى فرن متوسط الحراره حوالى تلت ساعه
ولما تطلع نغطى الوش ونتركها تبرد خااالص
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
ونشيل منها الورق بالشكل ده ونغطيها بالحشو ونلفها رول
وبعد الانتهاء نغطيها بباقى الكريم شانتيه(انا زودته نص كيس نسكافيه ادالو طعم رائع)
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
والتزيين بقى حسب زوقك اللى انتى بتحبيه
انا والله كان عندى افكار موووت بس يومها كنت عامله الجاتو اخر اليوم
غسيل بقى وتنفيض وغدا وانتو عارفين فكنت هلكانه جدا مش قادرة ازين اكتر من كده
لكن البركه فيكى انتى بقى

منقول من فتكات
الجاتو بتاع برة الطريقه الصحيحه(بقالى سنين بدور عليها)جوزى كان مفكرة جاهز
تابع القراءة

0 طريقة عمل بسكوت الزبدة

الخميس، 1 أغسطس 2013 التسميات:
كوب دقيق
بيضتين
كوب سكر بودرة
فانيليا
2 معلقة صغيرة بكينج بودر
5 معالق كبيرة زبده طريه

بضرب الزبده مع سكر البودره لحد ماتكون عجينه لينه وبعدين اضيف البيض والفانيليا ونضربهم كويس بالمضرب وبعد كده بنضيف الدقيق والبيكينج بودر ونعجن لحد ما تتشكل العجينه وبكورها بايدي وبحطها في التلاجه لمده عشر دقايق عشان العجينه تتماسك
وبكون مسخنه الفرن قبلها وبعدين بتشكليها زي ماتحبي وتتحط في صاجات مدهونه سمنه في فرن حرارته 180 وبتاخد حوالي ربع ساعه او اقل علي حسب الفرن
وبالهنا والشفا ....
تابع القراءة

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates