• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

0 كيكة من غير بيض بس روعة

الخميس، 27 نوفمبر 2014 التسميات:
المقادير
__________
 
كوب إلا ربع زيت
 وكوب إلا ربع برتقال أو(عصير فروتى برتقال)
 أنا حطيت عصير برتقال ومعلقه صغيره عصير فروتى عشان أزود طعم البرتقال فيها 
 وكوب إلا ربع ماء أو لبن 
أنا حطيت لبن
 كوب سكر عادى مش مطحون 
و3 كوب دقيق
 و 1 بيكينج بودر
 أنا حطيت بيكينج بودر كيك الشيف حلو أوى وبيرفع الكيكه .
 
 
الطريقة:
_________
 
نشغل الفرن
 
نضع المكونات كلها فى الخلاط ماعدا الدقيق والبيكنج بودر
 
نضع الدقيق والبيكنج بودر على بعض
 
وبعدين نحط فوقهم الخليط السابق
 
ونحطهم فى صينية مقاس 60 مدهونة زيت ودقيق
 
وتدخل الفرن على درجة حرارة 180
 
مانفتحش عليها قبل ثلث ساعة ابدا

وهى هتاخد تقريبا من  نص ساعة ل 45 دقيقة


تابع القراءة

0 مكرونة بالسويس و والوايت صوص سهلة اوى

الاثنين، 24 نوفمبر 2014 التسميات:

المكونات : سوسيس - طماطمايه - فلفله خضراء - بصله مبشوره - زيتون اسود - كيس مكرونه

تسلق المكرونه

نيجى بقى للخلطه ..
نسخن الزيت ونشوح فيه السويس





 نحط البصل والفلفل معاه


 طريقة الوايت صوص .. تحمر فص ثوم فى معلقة سمن مع معلقه دقيق ثم نضع كوب لبن حتى تغلى



 



 نرجع لخلطة السوسيس ونحط الزيتون والفلفل ونقلبهم تغلى غلوه ونطفى عليها


 ممكن تحطى بشر جبنه رومى على الوايت صوص ..

 نقلب المكرونه مع خلطة السوسيس ..


 ونضع الوايت صوص على وش المكرونه .. وبالهنا والشفا



منقول من ست بيوت قدها وقدود







































 


تابع القراءة

0 كيكة سهلة وبسيطة فى الخلاط

الجمعة، 21 نوفمبر 2014 التسميات:
المقادير:


3 كوب دقيق
كوب سكر وممكن تزودي نصف كوب
كوب لبن وممكن تكملي بعصير برتقال
3/4 كوب زيت على سمنه
4 بيضات
باكوبكنج بودر او كيك شيف
بشر برتقال او فانيليا وممكن الاتنين

 

الطريقه
 
ولعى الفرن اولا
وفي الخلاط الزيت والسكر والبيض والفانيليا وبشر البرتقال
واللبن وعصير البرتقال اضربيهم 5 دقايق





 
وضيفيهم على الدقيق المنخول والمضاف له البكنج بودر
وقلبي بملعقه خشب عريضه من فوق لتحت حتى يختفي الدقيق تماما
صبي الخليط في صينيه مدهونه زيت ومبطنه بالدقيق
ودخليها الفرن على حراره متوسطه على الرف الاوسط
وبلاش تفتحي الفرن ال 20 دقيقه الاولى
بعد 25 دقيقه اختبري الكيكه بسكينه او خله لو طلع فيها عجين اتركيها
حتى تنضج وتاخد لون دهبي جميل
وبالف صحه



تابع القراءة

0 الدجاج بالليمون طريقة روعة

الخميس، 20 نوفمبر 2014 التسميات:
الدجاج بالليمون

منقول من فتكات:

[quote=لحظات صمت;131164885]
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركااته


 الدجاج بالليمون

طعمه روعه ما شاء الله
حامض شوية و حاجة جديدة هتعجبكم باذن الله







المكونات


قطع دجاج
اعشاب جافة بودر ( اكليل و زعتر )
بصلة مبشورة بالمية بتاعتها
ملح
فلفل اسود
كركم
و اكيد ليمون
( اناا هنا استعملت قطعتين دجاج عشان بس حبيت اجرب الوصفة ومكنتش متاكده من انها هتكون روعه و استعملت معاهم ليمونتين )





الطريقة


اول حاجة هنسلق الدجاج مع ملعقة من خليط الاعشاب

في صحن نخلط البصل + الملح + الفلفل الاسود + كركم + ملعقة صغيرة من الاعشاب



في حلة نصب شوية زيت + خليط البصل و التوابل الي عملناه
نخليها ع النار شوية




بعدين هنضيف الدجاج و نقلبه في المزيج
بعدين هنضيف عصير الليمونتين + شوية بشر الليمون




و نخليه لحد ماا يغلي
بعدين هنضيف كاس ماء و نغطي الحلة




لماا المية تنشف نزود كاس ماء كمان
بس هالمرة منخليهوش لحد مااا ينشف لا
اول ما يغلي شوية نطفي و كل حاجة هتكون مستوية كده

في كيس الفرن هنحط الدجاج و الصوص الي عندنااا مع خضار مقطعه حسب الرغبة ( اناا هنا عملت بطاطس + فلفل + جزر )

ونقفل و ندخلها الفرن نصف ساعه لحد ما الخضار تستوي و يتحمر الدجاج
بس كده
و لو معندكيش كيس الفرن ممكن ورق الاليمينيوم





و دي النتيجة











تابع القراءة

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates