• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

مكرونة بشاميل بكل تفاصيلها من مطبخى

السبت، 14 مارس 2015 التسميات:



اولا بنات الجروب انا اسفة مش عارفة ارفع اى صور

فى الجروب عشان عندى مشكلة فى الفيس

وده لينك الجروب للى بعتوا يسألونى




الطريقه




اولا باعصج اللحمه المفرومه وفى طريقتين

الطريقه الاولى انك فى وعاء على النار انزلي باللحمه وضيفي فلفل

 اسود وبهار لحم جنزبيل بودر شعرة قرفه شعرة توم بودر

ولما تنشف وتبيض ضيفي البصل المفروم وبدون سمنه لو اللحمه 

ملبسه واتركيها حتى تنضج تماما وبعد كده ضيفي الطماطم المعصوره

واتركيها الا ان يصبح قوامها مناسب ضيفي الملح واطفي عليها
وانا بافضل الطريقه دي


الطريقه التانبه

انك تصفري البصل وتضيفي اللحمه اما تبيض وتجف ماؤها ضيفي التوابل

ونفس الخطوات السابقه وفي الحالتين انا باخرط البصل وباستخدم طماطم فريش

ما باستخدمش الصلصه الجاهزه

وكتير بعملها من غير طماطم


البشاميل


لكل كوب لبن 2 ملعقه كبيره دقيق و2 ملعقة زبده على زيت 


الزبده على الزيت بيخلي لون البشاميل ابيض وخفيف

واما تعملي البشاميل على البارد بعنى تدوبي الدقيق في اللبن 

وفي الحاله دى بتضيفي شوية نشا ملعقه صغيره لسهولة الربط

وترفعيهم على النار وتقلبي اما اللبن يربط ويعمل زي المهلبيه 

ضيفي الزبده والملح والتوابل

او تضيفي الدقيق للزيت والزبده على النار وتقلبي حتى يبيض لونه

 انزلي باللبن دافي وبمضرب السلك قلبي بسرعه حتى يربط 

البشاميل ضيفي ملح وفلفل ابيض او اسمر

وضيفي كريمه لبانى او كريمة طهي واطفي النار وانا بافضل 

الطريقه دي بتدى طعم اجمل 

وانا بحب اعملها بكيلو لبن بتبقى جميلة وطرية


ممكن تضيفي جبنه شيدر مبشوره للبشاميل في الحالتين

هاتى صينيه فرن ادهنيها سمنه وبطنيها بالبقسماط الناعم

واسلقي المكرونه وبلاش في ميه كتير يادوب كمية الميه تسويها 

المهم ما تلزقش منك وطي عليها وقلبي باستمرار

وفي الحاله دي مش هتحتاجي تصفيها ورشي عليها رشة فلفل 

اسود بيدى طعم رائع للمكرونه


ضيفي 3/4كمية البشاميل للمكرونه وقلبيها كويس
وفي

 قاع الصينيه انزلي بكبشة بشاميل ووزعيها فى كل القاع وبحرص 

بلاش تجرحي البطانه

وضيفي نصف كمية خليط المكرونه وبعدين اللحمه المعصجه وشوية 
بشاميل تانى علشان ما تفصلش الطبقات

ورشة جبنه رومي مبشوره وباقي المكرونه وغطي وش الصينيه 

بباقي البشاميل بعد ما تضربي فيه بيضه وفلفل اسود وممكن 

الاستغناء عن البيضه


وضيفي على الوش جبنه رومي مبشوره ودخليها الفرن

اول وشها ما يبقي احمر وردي جميل خرجيها من الفرن

وبالف صحه وعافيه

0 التعليقات:

إرسال تعليق

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates