-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تدبير منزلى
» ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
الثلاثاء، 25 يونيو 2013
التسميات:
تدبير منزلى
النهارده موضوعنا عن شراء اللحوم
طبعا معظمنا مش بيعرف يروح يشتري لحمه
او بمعني اصح ميعرفش انهي جزء من الدبيحه
مناسب لطبخ صنف معين
طبعا احنا عندنا اللحوم انواع فيه بتلو وضاني ولحم ماعز ولحم غزلان
طبعا الاسماء بتختلف لكن الاجزاء وحده
دلوقتي احنا هنقسم الدبيحه ل3 اجزاء
اولا :-الرأس بيقي فيها ايه (مخ -لحمه راس -لسان)
ثانيا :- انواع اللحوم
1-الرقبه (لحمه دوش)
2- الضهر (لحمه سن __عرق الفلتو_ الروزبيف-الانتركوت-عمودالفخده (التربيانكوا)-وش الفخده- الموزه)
ثالثا:-اللي جوه الدبيحه
1- القلب 2- الكبده 3- الكلاوي4-الفشه 5- الكرشه 6- المنديل
7-الامعاء الدقيقه(السجق)
8-الامعاء الغليظه (الممبار)
9-الديل (العكاوي)
10-الكوارع
11_الريش
بعد مااتكلمنا عن اجزاء الدبيحه
هنتكلم عن انسب الطرق للطبخ
مبدائيا كده ان لحم الابقار اطري من لحم الجاموس
وان كل ما صغر سن الدبيحه كل ماكان طعمها اطري
اولا :- الرقبه (الدوش)
والنوع ده شديد جداعلي الصغيرين والكبار لانها بتاخد وقت كتير علي النار
وحتي لو استوت بتكون شديده
وتستخدم في الطبيخ المسبك
ثانيا:-(لحمه السن)الجزء ده بيختلف تماما مع الدوش
لان ده العكس طريه جدا
وتستخدم في السلق ومع الخضار
ثالثا:- عرق الفلتو وده طبعا غني عن التعريف
اطري قطعه لحمه في العجل كله
وتستخدم في السلق والشوي
لكن منستخدمهاش في الاسكالوب
لان انسجتها ضعيفه ولو اندقت هتفك من بعضها
رابعا:- الروزبيف
برضه دي من النوعيات الطريه جدا
بس هي اشد من الفلتو شويه
وممن يتعمل منها الاسكالوب
يعني تتحمل الدق عشان الانسجه تتفرد
خامسا :- والجزء ده مشترك بين عمود الفلتو والروزبيف
وهو بيبقي عباره عن عضمه علي شكل حرف الt
وبيستخدم في الشوي
سادسا:-التربيانكو
وده معروف بعمود اللحم البارد
وبيستخدم طبعا في عمل اللحمه البارده
سابعا :- وش الفخده
وده الجزء الوحيد اللي ممكن يشوي من الفخده
لانه طري جدا
ويستخدم للاستيك بانواعه
وكمان ممكن يستخدم لكباب الحله
ثامنا :-الموزه
وهي بتبقي ملبسه بالدهن الخفيف
ودي برضه بتستخدم في السلق
طبعا الاجزاء اللي جوه الدبيحه معروفه
منقول
0 التعليقات:
إرسال تعليق