-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
حلويات ومعجنات
» طريقة عمل بيتزا هات والبيتزا العادية بالتفصيل
طريقة عمل بيتزا هات والبيتزا العادية بالتفصيل
الخميس، 13 فبراير 2014
التسميات:
حلويات ومعجنات
اليوم باذن الله تعالى هنعمل البيتزا
اهم شئ يابنات فى البيتزا سمكها شوفى انتى عاوزاها رفيعة ولا تخينة براحتك
بس متنسيش انك بعد فردها العجينة هتتخن لان فيها خميرة وبيكنج بودر اعملى حساب المعلومة دى
بيتزا هت
المقادير :
- 3 أكواب دقيق
- كوب ماء دافئ
- ملعقة وربع صغيرة ملح
- 2 ملعقة صغيرة سكر
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون (او زيت عادى)
- 2 ملعقة كبيرة دقيق ذرة
- 6 ملاعق كبيرة لبن بودرة
- ملعقة صغيرة بيكنج باودر
- 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية
- ربع ملعقة صغيرة ثوم بودرة
- ربع ملعقة صغيرة بصل بودرة
اما مقادير البيتزا العادية
2 كوب دقيق 5 ملاعق كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة خميرة فورية
1 معلقة صغيرة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة سكر
3 معلقة لبن بودر
1\2 معلقة صغيرة ملح
ماء دافئ للعجن
1\مكونات صلصة البيتزا:
علبة صلصة
1/4 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة سكر
1/4 ملعقة صغيرة اوراق ريحان( انا حطيت رشة نعناع )
1/4 ملعقة صغيرة زعتر
1/4 ملعقة صغيرة ثوم بودر
1/4 ملعقة صغيرة ملح
1/8 ملعقة صغيرة فلفل اسود
ورقة لورى
1/2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
طريقة عمل صلصة البيتزا:
1. اخلطي جميع المكونات في مقلاة.
2. ضعيها على نار متوسطة حتى تبدأ الصلصة بالغليان.
3. خفضي الحرارة وحركيها ثم تغطى لمدة 30 - 45 دقيقة حتى تصبح كثيفة بالدرجة التي تريديها.
4. هذه الكمية تكفي لعمل عدد 2 بيتزا.
2\مقادير صلصة البيتزا :
- 1كيلو طماطم
- 4 ، حبات فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيرة جدا جدا.
- بصلة كبيرة مبشورة.
- نصف كوب زيت زيتون(او ذرة)
- 6 حبات ثوم متوسط مهروس
- 1 معلقة صغيرة زعتر
- نصف ملعقة ملح .
- ملعقة صغيرة فلفل اسود .
- 1 معلقة صغيرة من الشطة (اختيارى)
- يوضع الوعاء على النار ونقوم بوضع الزيت والبصل المفروم لحد لما ندبل البصلة
- ثم نضيف الثوم المفروم والملح ونقلبها قليلا ثم نضيف الفلفل الاخضر
- ثم نقوم باضافة الطماطم المضروبة بالخلاط مع اضافة الزعتر
- نترك هذه الخلطة على النار الهادئة حتى تصبح الطماطم ثقيلة
- نقوم باضافة الفلفل الاسود والشطة
- نسيبها على النار حتى تنضج بعد ذلك توضع بوعاء حتى تبرد وبذلك تكون جاهزة لتضاف للبيتزا
الطريقة باذن الله
اولا انا بعجن بايدى بحس انوا افضل عشان اتحكم بالعجينة
اول شئ 4 ملاعق ماء دافئ (نعرف ان درجة حرارة الماء مناسبة ازاى اقولك نجيب الماء وبصباع ايدنا الصغير نحطة فى الماء وعدى لحد 10 لو ايدك اتحملت درجة الحررة دى لحد 10 ثوانى يبقى الحرارة مناسبة لانها لو ساخنة هتموت الخميرة تماما)
ونحط فى ال 4 ملاعق ماء الخميرة والسكر ونغطى الكوب كويس ونتركة 10 دقائق الى ربع ساعة لحد لما يختمر وترتفع
ثانيا نقوم بنخل الدقيق والملح واللبن البودر
ونعمل حفرة صغيرة فى النص كدةعشان نحط فيها باقى المقادير
وبعد ذلك نضيف الزيت ثم الخميرة
وبعدين بقلبهم ثوانى بالمعلقة
ونتخلص من الملعقة ونبداء بالعجن بايدينا
نضيف الماء الدافئ واحدة واحدة مش كلة طبعا لان كل دقيق بيختلف
يعنى ضيفى مثلا نصف كمية الماءوبعدين الباقى حبة حبة لحد لما تحصلى على عجينة متماسكة مش سايلة ومش بتلتصق بايدك
لانك متنسيش ماء الخميره وكمان الزيت وكل دي سوائل يعنى حطى الماية زى ما قلت واحدة واحدة
اوعى تزودى الماء لانوا هيطلع حاجة تانية غير بيتزا ههههههه
دى الصورة بعد لما قعدت اعجن والت فيها اول 10 دقائق
اهم شئ انا بفضل اعجن فيها ييجى 20 دقيقة
يعنى الاول بعجن 10 دقائق وبعدين بغطيها ترتاح ربع ساعة وبعدين ارجع لها اعجنها تانى عشر دقائق
هتلاقى بسم الله ما شاء الله فرق معاكى جدا عجن الاعجينة المدة دى
عن تجربه فعلا افضل النتائج من العجن لمدةطويلة
والصورة دى اول لما غطيتها بعد اول 10 دقائق عجن
انا بغطيها بقماشة الاول ثم غطاء الطبق
ودى فى 10 دقائق عجن للمرة التانية
ودة شكل العجينة قبل التخمير لمدة ساعة لساعة ونصف
انا بغطى الطبق اللى فية العجينة بقماشة ثم بغطاء الطبق وبحط الطبق دة تحت بطانية
قبل
وبعد التخمير ما شاء الله تبارك الله لازم تترك للتتضاعف 3 اضعاف حجمها وتحسى كدة انها شفافة اتمنى تكون المعلومة وصلت
معلومة هااااااااااااااااامة
بعد التخمير انا مبعجنش العجينة انا بس بهبط العجينة بصوابعى والمها مش اعجنها اوعى تعجنيها تضيعى كل اللى احنا عملنااااااة
وهنا لما لميتها بايدى معجنتهاااااااااااش
بعد ذلك نبداء فى الفرد بالطريقة اللى نشوفها سواء مستطيلة او فى صوانى مدورة
اهم شئ يكون سمك الفرد يعنى 1\2 سم تقريبا لانها هتنتفخ فى الفرن
ونبداء باضافة ما نريد على العجينة
هنا انا كنت عملت كذا شكل
عملت شكل النجمة وكنت حشياها جمبرى
الموضوع لأم مريومة ومعاذ
0 التعليقات:
إرسال تعليق