-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تورتات وجاتوهات
» طريقة عمل الجاتوه زى بتاع المحلات بالظبط
طريقة عمل الجاتوه زى بتاع المحلات بالظبط
السبت، 3 أغسطس 2013
التسميات:
تورتات وجاتوهات
المقادير
4بيض
ملعقه فانيليا
125 جم سكر
125 جم دقيق فاخر
ملعقه بيكنج بودر
ملعقه فانيليا
125 جم سكر
125 جم دقيق فاخر
ملعقه بيكنج بودر
للحشو والتزيين
كريم شانتيه
فزدق وشيكولاته وجوز هند محمص قليلا(او حسب رغبتك)
الطريقه
هتعرف انو جهز لما تلاقى رغاوى بيضاء ظهرت وانتى بتقلبى البيض زى الصوره كده
نقلب السكر والبيض بالمضرب اليدوى الاول لحد لما تيجى تحطى صابعك
فى الخليط تحسى انو سخن تقدرى تستحمليه تشيليه على طول
هنكمل ضرب بقى بالمضرب الكهربائى
لحد مانوصل للدرجه دى انو يفضل فوق الوش فترة طويله
نضيف بقى الدقيق واحده واحده ونقلب بالرااااااحه
ونجيب صينيه مستطيله مفروده ونحط عليها ورق الومينيوم او ورق خبز لو عندك
ونصب فيها العجينه ونساويها
ونحطها فى فرن متوسط الحراره حوالى تلت ساعه
ولما تطلع نغطى الوش ونتركها تبرد خااالص
ونشيل منها الورق بالشكل ده ونغطيها بالحشو ونلفها رول
وبعد الانتهاء نغطيها بباقى الكريم شانتيه(انا زودته نص كيس نسكافيه ادالو طعم رائع)
والتزيين بقى حسب زوقك اللى انتى بتحبيه
انا والله كان عندى افكار موووت بس يومها كنت عامله الجاتو اخر اليوم
غسيل بقى وتنفيض وغدا وانتو عارفين فكنت هلكانه جدا مش قادرة ازين اكتر من كده
لكن البركه فيكى انتى بقى
منقول من فتكات
26 التعليقات:
ممكن أسأل سؤال هو 125 جرام دول يعني قد ايه بالكوبايه
ممممممم
يعنى تلاتة اربع كوب
لان المكييال
150 جرام دقيق....... كوب واحد
تسلم
شكرا ليكي
تسلم ايديكي
تالتاتتتتسلم ايدك يارات بئا تعملولنا حجات جديدة وشكرا
تسلم الايادي اللي صنعته
انشا الله تسلم الايادى
اد اة بل كوب
طريقة سهلة وتسلمى
هاجربة وان شاء الله يبقى جميل
شكرا وتسلم ايدك
ان شاء الله تقدمين اشياء اخرى
يعني ايه حمام مائى
حمام مائى يعنى حلة او صينية فيها ماء وتتحط على النار وفوقها حلة اصغر تحطى فيها المكونات البيض والسكر والفانيليا
زى مابتسيحي الشكولاتة كده
لوسمحت حجم التورته قد ايه ودرجات الحراره ايه
بجد جمدة كيييييييييييييييييييييك
تسلم ايدك يالست الك
تسلم يالى عملتية
مش حلوة ولا انتم شىفىن غىر كدة
معجنة كثىر ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
جميله بس لي بعد مادخلتيها الفرن ازاي قطعتيها وهي مفروده والطبقه شيفاها خفيفه ليه انا معملتهاش قبل كده وعاوزه اعملها
لما تخرجيها من الفرن سهل تقطيعها عادى مش فاهمة سؤالك ياقمر فهميني اكتر ياريت
مش عااااااااااجبنى خالص حاولو توضحو وتزينو افضل
علعموم كتر خيرك بس هو دة الى ربنا قدرك علية وياريت توضحى المقاددددددددير علشان متتتتتتتتعبوش الناس وياريت ترضى
عليا ططططططططططططططططظظظظظظظظظ التحسين شييييء اساسي علشان السخرية
شكاها جميل ويارب اعرف اعمل زيها
حلو مره ان شاء الله اجربها
إرسال تعليق