-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
حلويات ومعجنات
» القرص الطريه
القرص الطريه
الاثنين، 16 فبراير 2015
التسميات:
حلويات ومعجنات
القرص الطريه بطريقة loula shouman
المقادير
1 كيلو دقيق
نصف كيلو زبادي موجود في السوبر ماركت
قطعة خميره بيره في حجم عين الجمل
او 2 ملعقه كبيرة خميره فوريه
نصف كيس بكنج بودر
كوب الا ربع سمنه وربع كوب زيت
ملعقتين سمنه كبار بالم بهم العجينه بعد العجن
ملعقة سكر لاذابة الخميره
رشة ملح
الطريقه
حهزي الخميره باذابتها في ماء دافي وملعقة السكر
في اناء العجن ضعي الزبادي والزيت وكوب الا ربع سمنه وقلبي كويس جدا
حتى تتفكك حبيبات الزبادي
ضيفي الدقيق المنخول المضاف اليه البكنج بودر والملح
واعجنى كويس وضيفي الخميره
وبعد العجن ضيفي ملعقتين السمنه لمي بهم العجينه
اتركيها في مكان دافي لتتخمر
وبعد التخمر قطعى العجينه بشكل اقراص ورصيها في على صاج او صينية فرن
واتركيها ترتفع مره اخرى وابدأي التسويه في فرن متوسط الحراره
واما تبرد تماما ممكن تحفظيها في الفريزر
وبالف صحه وعافيه يارب
0 التعليقات:
إرسال تعليق