-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
حلويات ومعجنات
» طريقة عمل الاكلير بسهولة
طريقة عمل الاكلير بسهولة
الثلاثاء، 10 فبراير 2015
التسميات:
حلويات ومعجنات
الأكلير من الحلويات اللذيذه والسهله وولادك يحبوا ياكلوه وهما بيذاكروا
المكونات:
1/4 1كوب دقيق
1/3 كوب زيت
كوب ماء
5 بيضات
معلقه سكر
فانيليا
ذرةملح
التغطيه
شيكولاته
الحشوة
كريمة او كاستر
الطريقه:
1-علي النار حطي الزيت +الماء+الملح
2- أول ما يغلي أطفي النار وضيفي الدقيق وقلبي كويس وسيبيه يبرد
3-ضيفي بيضه وقلبي لحد ما تختفي فالعجينه وهكذا لحد ما البيض يخلص مع أضافه الفانيليا
4-شكلي العجينه بكيس حلواني
وسخني الفرن علي 200لمده10 دقايق قبلها ودخلي الأكلير
وسيبيه لحد ما ينفش تقريبا هياخد ربع ساعه
وبعدين هدي النار علي 160 مثلا علشان ينضج من جوه ولما
تحسيه خلاص أستوي بعد تقريبا ربع ساعه زودي النار علي 220
علشان ياخد لون بني فاتح جميل وده لون الأكلير المظبوط.
"أنا بفضل أخبز المخبوزات علي ورق زبده "وهو كده كده أصلا مش
هيلزق..ولازم تكون صينيه ألومنيوم لأن توزيع الحراره فيها أفضل...
..وطبعا للتغطيه بالنسبه للأكلير شيكولاته والحشو كريمه او كاسترد
0 التعليقات:
إرسال تعليق