-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
حلويات ومعجنات
» طريقة عمل البسبوسة فى البيت
طريقة عمل البسبوسة فى البيت
الجمعة، 8 مايو 2015
التسميات:
حلويات ومعجنات
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
البسبوسه عمتو لولا loula shouman
اكلات زمان مع لولا شومان
المقادير
نصف كيلو سيمولينا او سميد (دقيق البسبوسه) ربع ناعم وربع خشن
كوب لبن الا ربع نصف كوب سكر وممكن تزودي حسب رغبتك
ربع كوب سمن بلدي للعجن
ملعقه سمنه بلدي كبيره مع الشربات
ملعقتين كبار سكر جلوكوز
شعرة بكنج بودر
جوز هند حسب رغبتك
شعرة فانيليا ممكن تزودى حسب رغبتك
انا مش باضيف فانيليا علشان ريحة السمنه تبان
نصف ملعقة صغيره ملح
الشربات كوب ونصف سكر و2 كوب ميه يغلوا كويس ضيفي عصرة ليمون
تغلي 5 دقايق وضيفي ملعقه كبيره ملعقة كبيره عسل جلوكوز
الطريقه
انخلي السيمولينا والملح والبكنج بود
ر
سخنى اللبن ودوبي السكر فيه وملعقتين الجلوكوز وربع كوب السمنه
ضيفيهم على السيمولينا واعجني كويس وصبيهم في صينيه مدهونه سمنه بلدي
وزينى الوجه بالمتاح عندك مكسرات سودانى زبيب
لو هتزيني بالكريز ضيفيه بعد التسويه
دخليها فرن متوسط الحراره واتركيها تاخد لون حلو
وبلاش الفاتح قوي خليه لون وسط
اول ما تخرج اسقيها الشربات المضاف له ملعقة سمنه
ودخليها الفرن دقيقتين واطفي الفرن
وكلي احلى بسبوسه
رشة البكنج بودر بتخلي البسبوسه تشرب الشربات بسرعه
العسل الجلوكوز بيخلي البسبوسه متماسكه وبتمدغ واكثر من رائعه
الملح بيدى طعم خرافي وهايل وده سر محلات البسبوسه الكبيره
طبعا ممكن تضيفي قشطة لبن عند التقديم
وبالف صحه وعافيه
المصدر
وصفات لولا شومان
0 التعليقات:
إرسال تعليق