• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

الزبادى البيتي بطريقة سهلة

الجمعة، 15 مايو 2015 التسميات:
المكونات
1 كيلو لبن من اللبان سبق غليه ودافي
ملعقه كبير مليانه زبادي الخميره
الي هتحول اللبن الى زبادى
الطريقه
اضربي اللبن مع الخميره في الخلاط
صبي الخليط في اكواب زجاجيه او كل الكميه في بوله او طاجن
وممكن طواجن صغيره الحجم
جهزي صينيه عاليه الجدران بها ميه دافيه او سخنه شويه 
رصي الاكواب في الصينيه بحيث الميه تصل لنهايه كميه اللبن في الاكواب
غطي الصينيه بفويل وبعدين غطا
اتركيها في مكان دافي 5 ساعات او اكثر حسب حرارة مطبخك
وممكن تولعى الفرن 5 دقايق وتطفيه وتدخلي الصينيه فيه
اول الزبادي ما يربط غطي الاكواب بكلنج فيلم ودخليها التلاجه
الزبادي البيتي اطعم وانظف وخالى من المواد الحافظه
وارخص في السعر بكتير جدا

لو عاوزه الزبادي لايت
اغلي اللبن واما يبرد دخليه التلاجه يوم
وشيلي القشطه من على وش اللبن
واتبعى نفس الخطوات السابقه

لو عاوزه الزبادي بالفاكهه
الفاكهه تكون بحررة المطبخ
قبل ما تضربي الخميره مع اللبن الدافي اضربي الفاكهه الي بتحبيها ضرب بسيط خليها واضحه
وفي الحاله دى زودي الخميره يعنى كوب زبادي لكل كيلو لبن مضاف له ربع كيلو فاكهه
وكملي خطوات الزبادي عادى وبعد ما يجمد دخليه التلاجه وقبل الاكل ضيفي قطع فاكهه
على وش الزبادي ومن نفس نوع الفاكهه الي ضفتيها
ملحوظه مهمه جدا
الزبادي بيحفظ في التلاجه 3 ايام فقط
وبالف صحه وعافيه

منقول عمتو لولا شومان



0 التعليقات:

إرسال تعليق

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates