• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

مينى بيتزا بعجينة العشر دقايق

الخميس، 19 ديسمبر 2013 التسميات:
مينى بيتزا بعجينة العشر دقايق..........

انا بعمل البيتزا بعجينة العشر دقايق اللى كلنا عارفينها حقولك المقادير وبالصور كمان

أهم 3 أمور لازم تراعيها عند عمل عجنية العشر دقايق علشان تطلع معاكي ممتازة:

1- ننخل الدقيق بمنخل ضيق
2- الكوبايه اللى حتستخدميها فى تعيير الدقيق هى هياها نفس المقاس اللى حتسخدميها فى تعيير المايه والزيت
3- لما تيجي تقيسي الدقيق لازم تكون الكباية ممسوحةوالمعلقة المستخدمة هي معلقة الاكل العادية

عجينة العشر دقايق بتتكون من مجموعتين , نجهز المجموعة الأولى ونخمرها وبعد كدة نضيف لها المجموعة التاني ونعجن كويس








مقادير المجموعة الأولى:
2 كوب دقيق
2كوباية ماية دافية
2 معلقة لبن بودرة (ما ينفعش اللبن السائل)
2معلقة خميرة فورية
2 معلقة سكر

وعشان اسهل عليكى حفظهم كل مقادير المجموعه الاولى عباره عن اتنينات يعنى اتنين من كل حاجه

مقادير المجموعة التانية:
3 كوباية دقيق
1/2 كوباية زيت

تقدرى تنصفى الكميه والمقادير زى منتى عاوزه بس لو نصفتى يبقى كله يبقى بالنص يعنى ممكن تعملى الكميه دى او نص الكميه دى او كميه ونص منها وهكذا المهم تراعى ان كل المقادير بتتنصف او تتضاعف مع بعض مش تنصفى او تضاعفى حاجه وتنسى حاجه تانيه وصور المقادير اهى

السكر والخميره الفوريه واللبن البودره ولو مش عندك خميره فوريه ممكن تستخدمى الخميره البيره وتعايرى بدل معلقه فوريه تبقى قطعه قد عين الجمل من الخميره البيره


 

 انا استخدمت زيت سيلايت عباد الشمس وممكن تحطى نص كمية الزيت زيت والباقى سمنه او زبده زى ما تحبى بس انا المرادى عملتها بزيت بس


 

 دى صورة الهوت دوج اللى استخدمته فى الحشو ممكن بداله بسطرمه اوسوسيس او لانشون


 
 هنا بقى الطمتطم قطه وعليها ملح وفلفل وفلفل اخضر قطع وزتون مفروم وجبنه رومى مبشوره اللى نده موتزريلا طبعا تبقى احلى كمان والهوت دوج
 

 
دى الماجات اللى استخدمتها فى تعيير الدقيق والمايه والزيت يبقوا نفس المقاس

 

 
هنا بقى شكل العجينه الاولى اما خط مكوناتها مع بعض قبل اما تخمر



 
 
هنا بقى بعد اما سيبتها تخمر شوفتوا الفقاقيع طالعه منها ازاى؟؟ 





هنا بعد اما نزلت علي العجينه الاولى بالدقيق والزيت ولميت العجينه كويس
 


 دى بعد اما سيبتها تخمر تانى


 
 ده صلصلة البيتزا اللى انا استخدمتها ولو مش عارفه تجيبيها هو البرطمان ب 6 جنيه تقريبا لو مش عندك يبقى تعمليها زى الشاطره فى البيت عباره عن بصلايه وفصين تلات تون انزل بيهم على السمنه واشوحهم لما يتشوحوا انزل بعصير الطماطم ومعلقتين صلصه فاين فودز عشان تبقى حمره وملح وفلفل ورشة قرفه ولما تتسبك بضربها فى الخلاط وعن تجربه بتبقى زى الصلصه الجاهزه بالظبط وبتعملى وفر فى الكميه

 
 
لما العجينه بتخمر بقى باخدها افردها بالنشابه واقطعها حلقات قد بعض وابتدى ارصها فى الصنيه واكون داهنه الصنيه زيت عشان نتلزقش ولماتفردى العجينه ترشى تحتها الاول رشتين دقيق عشان متلزقش منك فى الرخامه وانتى بتشتغلى وبعدين برصها وانزل عليها الاول بالصلصه وبعدين الجبنه انا بحطها تحت مش فوق عشان تدى للعجينه طراوه من تحت وعشان متتحرقش من فوق وحقولكوا ايه اللى فوق البيتزا من فوق الخطوط ده فى الصوره الجايه وبعدين الزتون المفروم وبعدين انزل الهوت دوج او السوسيس او البسطرمه او شاورمة فراخ شاورمة لحمه او لحمه مفرومه او لانشون مفروم حسب ما بتحبى بقى وبعدين الفلفل الاخضر واخيرا الطماطم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates