-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
حلويات ومعجنات
» من بواقي العيش الفينو اعملي عيش صاج
من بواقي العيش الفينو اعملي عيش صاج
الاثنين، 24 فبراير 2014
التسميات:
حلويات ومعجنات
النهاردة معايا خبز الصاج
بس من بواقي العيش الفينو
طبعا مفيش مقادير ثابتة لاني عملته من بواقي الفينو البايت عندي...
2-نبلل العيش المطحون بماء دافئ
3-نقلب العيش بمعلقة
4- يضاف الدقيق بالتدريج
5- بعد اضافة الدقيق بالتدريج نجمع عجينة ناعمة
ونستمر بعجنها 5 دقائق حتي تصبح طرية كما بالصورة
تقدروا طبعا تخزنوه في كيس بلاستيك في الفريزر
ووقت ما تحبي خرجيه يفك بس في كيس بلاستيك
شوفوا بقي كان طعمه جميل والصراحة عملت لي
ساندوتش جبنة وخيار وطماطم
والباقي خزنته في كيس في الفريزر
ويوم تاني عملت شاورما فراخ وقدمته في العيش
للعضوة:فريدة فى كل شىء
بس من بواقي العيش الفينو
طبعا مفيش مقادير ثابتة لاني عملته من بواقي الفينو البايت عندي...
المكونات
(عيش فينو مطحون +ماء دافئ +دقيق)
(عيش فينو مطحون +ماء دافئ +دقيق)
الطريقة:
1-نطحن العيش في كبة
2-نبلل العيش المطحون بماء دافئ
3-نقلب العيش بمعلقة
4- يضاف الدقيق بالتدريج
5- بعد اضافة الدقيق بالتدريج نجمع عجينة ناعمة
ونستمر بعجنها 5 دقائق حتي تصبح طرية كما بالصورة
6- تترك العجينة ترتاح في مكان دافئ 1 ساعة وتغطي بكيس بلاستيك
7- تقطع الي كرات صغيرة حجم البيضة
8- تفرد بالنشابة فرد رفيع ورقيق مع رش قليل من الدقيق
9- نسخن طاسة ونضع الخبز ومجرد ما انتفخ نقلبه علي الوجه الآخر
10-مجرد ما يستوي نضعه في فوطة ويغطي حتي ننتهي من كل الكمية والصور توضح انه خفيف ومنتفخ من الداخل بعد التسوية
والطاسة مش بندهنها زيت ولا سمنة
العيش الصاج طبيعي مش بيلزق بشرط سخني الطاسة اولا قبل تسويته ومش بياخد غير دقيقة علي كل ناحية
7- تقطع الي كرات صغيرة حجم البيضة
8- تفرد بالنشابة فرد رفيع ورقيق مع رش قليل من الدقيق
9- نسخن طاسة ونضع الخبز ومجرد ما انتفخ نقلبه علي الوجه الآخر
10-مجرد ما يستوي نضعه في فوطة ويغطي حتي ننتهي من كل الكمية والصور توضح انه خفيف ومنتفخ من الداخل بعد التسوية
والطاسة مش بندهنها زيت ولا سمنة
العيش الصاج طبيعي مش بيلزق بشرط سخني الطاسة اولا قبل تسويته ومش بياخد غير دقيقة علي كل ناحية
تقدروا طبعا تخزنوه في كيس بلاستيك في الفريزر
ووقت ما تحبي خرجيه يفك بس في كيس بلاستيك
شوفوا بقي كان طعمه جميل والصراحة عملت لي
ساندوتش جبنة وخيار وطماطم
والباقي خزنته في كيس في الفريزر
ويوم تاني عملت شاورما فراخ وقدمته في العيش
للعضوة:فريدة فى كل شىء
من فتكات
0 التعليقات:
إرسال تعليق