• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

اسهل طريقة لكيكة الشكولاتة

الجمعة، 27 سبتمبر 2013 التسميات:
  • 2ك ونصف دقيق
    ك ونص سكر
    ك زيت
    ك لبن
    3 او 4 بيضات
    فانيليا
    بيكنج بودر
    2 ملعقة كبيرة شيكولاتة خام
    جوز هند ومبشور شيكولاتة للزينة

    مقادير :صوص الشيكولاتة
    نص كوب سكر نص كوب لبن نص كوب زيت وملعقة سمنة بلدى
    وكاكاو خام

    الطريقة
    اشعلى الفرن على درجة حرارة 180
    فى الخلاط يوضع البيض مع الفانيليا ويضرب جيدا
    يضاف اليه السكر ثم الزيت ثم اللبن
    فى طبق يوضع الخليط ثم يضاف الدقيق تدريجيا والبيكنج بودر مع الخفق
    (قريت فى منتدى ان كثرة الخفق تؤدى الى هبوط الكيك )

    و يمكن الاستغناء عن النص كوب حسب الدقيق بس عموما 2 كوب ونص بتظبط معايا بس قللى الدقيق معلقتين لانك هتحطى كاكاو
    ودخليه الفرن 

    حضرى الصوص اضربى مقاديره فى الخلاط واضيفى الكاكاو معلقة معلقة حتى تصلى للقوام الكريمى 

    بعد خروج الصينية من الفرن اقلبيه على منخل سلك او صينية اخرى ثم افردى الصوص فوقها حتى تبرد وادخليها التلاجة ساعة 

    رشى الوجه بجوز هند مبشور او شيكولاته خام مبشورة
     
    وقدميها وبالهنا والشفا 

    *الفرن يسخن قبل البدء فى الكيكة
    ولايفتح الابعد مرور نصف ساعة
    يجرب الكيك بسكين توضع فى المنتصف اذا خرجت ناشفة فهى مستوية واذا خرج بها بقايا عجين ادخليها 5 دقائق اخرى
    الافران الصغيرة فى المتوسط تاخذ نصف ساعة الافران الكبيرة تاخذ من 40 ل 45 دقيقة
    كيكة الشيكولاتة 

2ك ونصف دقيق 
ك ونص سكر
ك زيت 
ك لبن 
3 او 4 بيضات 
فانيليا 
بيكنج بودر 
2 ملعقة كبيرة شيكولاتة خام 
جوز هند ومبشور شيكولاتة للزينة 

لصوص الشيكولاتة 
نص كوب سكر نص كوب لبن نص كوب زيت وملعقة سمنة بلدى 
وكاكاو خام 

الطريقة
اشعلى الفرن على درجة حرارة 180 
فى الخلاط يوضع البيض مع الفانيليا ويضرب جيدا 
يضاف اليه السكر ثم الزيت ثم اللبن 
فى طبق يوضع الخليط ثم يضاف الدقيق تدريجيا والبيكنج بودر مع الخفق 
(قريت فى منتدى ان كثرة الخفق تؤدى الى هبوط الكيك )
و يمكن الاستغناء عن النص كوب حسب الدقيق بس عموما 2 كوب ونص بتظبط معايا بس قللى الدقيق معلقتين لانك هتحطى كاكاو 
ودخليه الفرن 
حضرى الصوص اضربى مقاديره فى الخلاط واضيفى الكاكاو معلقة معلقة حتى تصلى للقوام الكريمى 
بعد خروج الصينية من الفرن اقلبيه على منخل سلك او صينية اخرى ثم افردى الصوص فوقها حتى تبرد وادخليها التلاجة ساعة 
رشى الوجه بجوز هند مبشور او شيكولاته خام مبشورة 
وقدميها وبالهنا والشفا 
*الفرن يسخن قبل البدء فى الكيكة 
ولايفتح الابعد مرور نصف ساعة 
يجرب الكيك بسكين توضع فى المنتصف اذا خرجت ناشفة فهى مستوية واذا خرج بها بقايا عجين ادخليها 5 دقائق اخرى 
الافران الصغيرة فى المتوسط تاخذ نصف ساعة الافران الكبيرة تاخذ من 40 ل 45 دقيقة


4 التعليقات:

غير معرف يقول...

انا رغد الجاتو لذيذ جدا

غير معرف يقول...

انا رغد عملت الجاتو وكان لذيذ وشهي وانا بنصحكم انكم تجربوه

Unknown يقول...

جزاك الله خيرا يا رغد شكرا
بالهنا والشفا الجاتوه ياقمر

غير معرف يقول...

بجد

إرسال تعليق

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates