-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
حلويات ومعجنات
» قرص بالزبدة واللبن بالصور من مطبخى
قرص بالزبدة واللبن بالصور من مطبخى
السبت، 7 سبتمبر 2013
التسميات:
حلويات ومعجنات
بسم الله الرحمن الرحيم
طريقتى فى القرص بالزبدة واللبن ومالقوش عالطعم ماشاء الله روعة
وكمان خفيفة عالمعدة علشان كمية الزبدة بالنسبة للدقيق قليلة والحمد لله باكلها لابخاف من الحموضة ولاالسعرات الحرارية
وانا بعملها بالسكر يعنى طعمها بيقى مسكر يابنات جوزى وولادى بيحبوها كده
لكن ممكن تنفع من غير اضافة السكر ونكتفى بمعلقتين كبار يتحطوا مع الخميرة لما اذوبها
المقادير
5كيلو دقيق
كيلو زبدة
2لتر لبن
2كوب ماء دافى تحت الطلب ممكن تحتاجيهم كلهم او نصهم حيب الدقيق
قطعتين خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
معلقة صغيرة ملح
3/4 كيلو سكر وممن الاستغناء عنه للى مش بيحبها مسكرة
ولو عندك قشطة من اللى بتحوشيها من وش اللبن يبقى تمام قوى
الطريقة
احط الزبدة فى حلة عالنار يادوب تفك من غير ماتتقدح ولاتسخن
دافية بس اقدر احط ايدى فيها
وادفى اللبن
وادوب فيه السكر ولو عندك قشطة حطيها مع اللبن تتدفى معاه
ادوب الخميرة فى شوية لبن او مية دافين وشوية سكر واتركها على جنب تخمر
وانخل الدقيق واحط عليه الملح
ابدأ باضافة 3/4 كمية اللبن عالدقيق والف العجينة من غير ماألتها ولااعجنها يادوب تتلف تتشرب اللبن اضيف الزبدة الدافية والف بيها العجينة والمها كويس لو قيتها لسه فيها دقيق ضيفى باقى اللبن ولفى لواحتاجت سائل تانى كملى بالمية الدافية
هيكون ده شكلها العجينة ماسكة نفسها وناعمة لاجامدة ولاطرية
ده شكلها
تسوى وش العجينة كده
وتغطيها ببلاستيك
وخليها على جنب مش هنسيبها تخمر لا يادوب على ماتجهزى اللى الصاجات
هتكوريها باديكى ده شكلها من تحت
وكمان منظر ناعمة خالص
وده شكلها من فوق
يعنى تقرصيها تعملى الكمية كلها وده شكلها لما تقرصت كلها بتسيبى فرق بسيط علشان لما تخمر
وتخلى جنبك مشمع تغطى بيه الجزء اللى تقرصيه علشان وشها مايقشفشى ولما تخلصى الكمية كلها
تتغطى بالكامل بالمشمع
وتبدأى تبططى القرص ابدأى بأول اللى قرصتيه هتكون رفعت شوية ده شكلها
بالشكل ده
وبتتفرد بسهوله
وده شكلها لما تتبطط
سمكها حوالى سم
ودى صوابع لأبنى الغير بيحبها بالشكل ده علشان يحطها فى اللبن
واغطيها واسيبها تخمر
وده شكلها لماخمرت
ارصها فى الصاج اللى هخبز فيه انا ببقى عاملة كمية كبيرة فماعنديش صيجان كفاية
فبرصها على صوانى لغاية ماتخمر وانقلهم فى الصاج لما اجى اخبز واحط الصاج اللى رصيته على البوتوجاز واشغل الفرن عقبال مايسخن تكون القرص رفعت كويس ادخلها الفرن واجهز صاجين تانين واحطهم عالبوتجاز لغاية اللى جوه مايطلعوا
اشكشكها بالشوكة علشان ماتقبش قوى وهى بتتخبز وكمان بيبقى شكلها حلو
بتاخد حوالى تلت ساعة على درجة حرارة 200 وكل واحدة حسب فرنها
هى بتتخبز زى العيش مش الكيك يعنى حرارة مرتفعة شوية
وده شكلها لما خرجت من الفرن
ماشاء الله عالريحة واللون
ودى من جوه هشة وخفيفة
وده طبق للحبايب اللى هيدخلوا بردوا ويقيموا
علشان بجد تعبت فى كتابة الموضوع ورفع الصور
ومن قلبهم فى العجن والخبز
واللى حاسة ان الكمية كبيرة تقسم المقادير
وان شاء الله تجربوها وتعجبكم
منقول
طريقتى فى القرص بالزبدة واللبن ومالقوش عالطعم ماشاء الله روعة
وكمان خفيفة عالمعدة علشان كمية الزبدة بالنسبة للدقيق قليلة والحمد لله باكلها لابخاف من الحموضة ولاالسعرات الحرارية
وانا بعملها بالسكر يعنى طعمها بيقى مسكر يابنات جوزى وولادى بيحبوها كده
لكن ممكن تنفع من غير اضافة السكر ونكتفى بمعلقتين كبار يتحطوا مع الخميرة لما اذوبها
المقادير
5كيلو دقيق
كيلو زبدة
2لتر لبن
2كوب ماء دافى تحت الطلب ممكن تحتاجيهم كلهم او نصهم حيب الدقيق
قطعتين خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
معلقة صغيرة ملح
3/4 كيلو سكر وممن الاستغناء عنه للى مش بيحبها مسكرة
ولو عندك قشطة من اللى بتحوشيها من وش اللبن يبقى تمام قوى
الطريقة
احط الزبدة فى حلة عالنار يادوب تفك من غير ماتتقدح ولاتسخن
دافية بس اقدر احط ايدى فيها
وادفى اللبن
وادوب فيه السكر ولو عندك قشطة حطيها مع اللبن تتدفى معاه
ادوب الخميرة فى شوية لبن او مية دافين وشوية سكر واتركها على جنب تخمر
وانخل الدقيق واحط عليه الملح
ابدأ باضافة 3/4 كمية اللبن عالدقيق والف العجينة من غير ماألتها ولااعجنها يادوب تتلف تتشرب اللبن اضيف الزبدة الدافية والف بيها العجينة والمها كويس لو قيتها لسه فيها دقيق ضيفى باقى اللبن ولفى لواحتاجت سائل تانى كملى بالمية الدافية
هيكون ده شكلها العجينة ماسكة نفسها وناعمة لاجامدة ولاطرية
ده شكلها
تسوى وش العجينة كده
وتغطيها ببلاستيك
وخليها على جنب مش هنسيبها تخمر لا يادوب على ماتجهزى اللى الصاجات
هتكوريها باديكى ده شكلها من تحت
وكمان منظر ناعمة خالص
وده شكلها من فوق
يعنى تقرصيها تعملى الكمية كلها وده شكلها لما تقرصت كلها بتسيبى فرق بسيط علشان لما تخمر
وتخلى جنبك مشمع تغطى بيه الجزء اللى تقرصيه علشان وشها مايقشفشى ولما تخلصى الكمية كلها
تتغطى بالكامل بالمشمع
وتبدأى تبططى القرص ابدأى بأول اللى قرصتيه هتكون رفعت شوية ده شكلها
بالشكل ده
وبتتفرد بسهوله
وده شكلها لما تتبطط
سمكها حوالى سم
ودى صوابع لأبنى الغير بيحبها بالشكل ده علشان يحطها فى اللبن
واغطيها واسيبها تخمر
وده شكلها لماخمرت
ارصها فى الصاج اللى هخبز فيه انا ببقى عاملة كمية كبيرة فماعنديش صيجان كفاية
فبرصها على صوانى لغاية ماتخمر وانقلهم فى الصاج لما اجى اخبز واحط الصاج اللى رصيته على البوتوجاز واشغل الفرن عقبال مايسخن تكون القرص رفعت كويس ادخلها الفرن واجهز صاجين تانين واحطهم عالبوتجاز لغاية اللى جوه مايطلعوا
اشكشكها بالشوكة علشان ماتقبش قوى وهى بتتخبز وكمان بيبقى شكلها حلو
بتاخد حوالى تلت ساعة على درجة حرارة 200 وكل واحدة حسب فرنها
هى بتتخبز زى العيش مش الكيك يعنى حرارة مرتفعة شوية
وده شكلها لما خرجت من الفرن
ماشاء الله عالريحة واللون
ودى من جوه هشة وخفيفة
وده طبق للحبايب اللى هيدخلوا بردوا ويقيموا
علشان بجد تعبت فى كتابة الموضوع ورفع الصور
ومن قلبهم فى العجن والخبز
واللى حاسة ان الكمية كبيرة تقسم المقادير
وان شاء الله تجربوها وتعجبكم
منقول
0 التعليقات:
إرسال تعليق