-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تورتات وجاتوهات
» مش عارفة تعملى كيكة..تعالى اعلمك كيكة سهلة وناجحة
مش عارفة تعملى كيكة..تعالى اعلمك كيكة سهلة وناجحة
الاثنين، 3 مارس 2014
التسميات:
تورتات وجاتوهات
بسم الله
المقادير
المقادير
3 بيضات حمرا كبار
3 كوب دقيق
كوب ونص سكر
كوب زيت أو زبده(بس الزيت بيخليها خفيفه اوى)
كوب لبن
ورقه بيكنج بودر
ورقتين فانيليا
معلقتين كاكاو خام(بنشيل مكانهم معلقتين دقيق)
كوب زيت أو زبده(بس الزيت بيخليها خفيفه اوى)
كوب لبن
ورقه بيكنج بودر
ورقتين فانيليا
معلقتين كاكاو خام(بنشيل مكانهم معلقتين دقيق)
الطريقه
فى الخلاط تحطى ال3 بيضات مع الفانيليا وتضربى كويس اوى لحد لما المقدار يتضاعف
وبعدين تحطى السكر على 3 دفعات وتضربى كويس اوى بين كل مره والتانيه
بعد كده تحطى اللبن وتضربى كويس
وبعدين تضيفى الزيت وعلى فكره انا بستخدم زيت التموين وبصراحه مفيش فرق فى الطعم بينه وبين كريستال
وتضربيهم كويس اوى يعنى حوالى 10 دقايق كده وبعدين تصبى الخليط فى طبق عميق
وتكونى نخلتى الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو
هنا بقى تروحى تشغلى الفرن على 180 درجه
وتبدأى تحطى الدقيق شويه بشويه لحد لما تخلصى الكميه(أنا بحب اشتغل بايديا علشان لو فيه اى تجمعات دقيق افككها)
احط الدقيق بايدى الشمال واخلط باليمين بالراحه على شكل دايره وبعدين نص دايره وفى نفس الاتجاه
تجيبى بقى الصينيه المدهونه زيت ومبطنه دقيق وتصبى الخليط والكيكه دى بتاخد فى الفرن من 45 ل60 دقيقه
ودى بقى الصور
وبعدين تحطى السكر على 3 دفعات وتضربى كويس اوى بين كل مره والتانيه
بعد كده تحطى اللبن وتضربى كويس
وبعدين تضيفى الزيت وعلى فكره انا بستخدم زيت التموين وبصراحه مفيش فرق فى الطعم بينه وبين كريستال
وتضربيهم كويس اوى يعنى حوالى 10 دقايق كده وبعدين تصبى الخليط فى طبق عميق
وتكونى نخلتى الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو
هنا بقى تروحى تشغلى الفرن على 180 درجه
وتبدأى تحطى الدقيق شويه بشويه لحد لما تخلصى الكميه(أنا بحب اشتغل بايديا علشان لو فيه اى تجمعات دقيق افككها)
احط الدقيق بايدى الشمال واخلط باليمين بالراحه على شكل دايره وبعدين نص دايره وفى نفس الاتجاه
تجيبى بقى الصينيه المدهونه زيت ومبطنه دقيق وتصبى الخليط والكيكه دى بتاخد فى الفرن من 45 ل60 دقيقه
ودى بقى الصور
تضربى البيض والفانيليا كويس
تضيقى السكر على 3 دفعات
تضيفى اللبن بس انا نسيت اصوره وبعدين تضيفى الزيت
تضربى الخليط كله حوالى 10 دقايق
ده الخليط والدقيق جاهزين تروحى بقى تشغلى الفرن على 180 درجه
هنا بدأت اضيف الدقيق شويه شويه
بدأت اخلط الدقيق وألف بايدى دايره كامله وبعدين نص دايره
بعد ما الخليط امتزج كويس
الصينيه كده تمام على الفرن عدل
وهنا بعد خروجها بالسلامه
وبصراحه طلعت فى دماغى انى ازوقها واعملها تورته وكان عندى كريم شانتيه وكنت عايزه اجرب موس النسكافيه
و سبتها تبرد خاااااااااااااالص وبعدين قسمتها على 4
وحشيتها وزوقتها بموس النسكافيه وكانت دى النتيجه
كمان صوره من جوه
وده شجعنى انى اعمل تورته عيد ميلاد بنتى جومانا بيها ودى النتيجه
ودى عملتها بصوص الشوكولا
ودى حشيتها كريم شانيه ساده
وهنا بعد ما عملت 3 طبقات
ولما غلفتها بالكريم شانتيه
وبعدين صبيت صوص الشوكولا وزينتها بالكريز ووردات الشوكولا البيضا
جومانا النونو
فتكات
0 التعليقات:
إرسال تعليق