• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

طريقة عمل القمر الدين بالتفصيل

الأربعاء، 25 يونيو 2014 التسميات:
صورة: ‏شكل كوب قمر الدين بيفكرنى بصوت الشيخ رفعت فى الراديو واللحظات اللى بنستنى فيها صوت المدفع :) عمل قمر الدين سهل وخطواته بسيطة هتشوفى بنفسك حالا!

المقادير:
====
لفة قمر الدين اللى وزنها تقريبا نصف كيلو - أربع أكواب ماء - نصف كوب سكر - ملعقة كبيرة ماء ورد “مورد” - صنوبر منقوع قبلها بساعة لو متوفر - نعناع أخضر للتزيين

التحضير:
====
- قطعى عجينة قمر الدين قطع صغيرة وانقعيه فى نصف مقدار الماء (كوبين) وسيبيه فى الثلاجة بالليل.
- فى حلة صغيرة سخنى باقى الماء (كوبين) مع نصف كوب السكر مع التقليب المستمر لغاية ما يدوب السكر تماما.
- فى الخلاط حطى قمر الدين المنقوع مع الماء بالسكر واضربيهم كويس لغاية ما العصير يتجانس.
- ضيفى ماء الورد فى الآخر وعند التقديم ضيفى الصنوبر المنقوع لو متوفر والنعناع للتزيين وبألف هنا وشفا على قلوبكم :)‏




المقادير:
====
لفة قمر الدين اللى وزنها تقريبا نصف كيلو - أربع أكواب ماء - ربع كوب سكر - ملعقة كبيرة ماء ورد “مورد” - صنوبر منقوع قبلها بساعة لو متوفر - نعناع أخضر للتزيين

التحضير:
====
- قطعى عجينة قمر الدين قطع صغيرة وانقعيه فى نصف مقدار الماء (كوبين) وسيبيه فى الثلاجة بالليل.
- فى حلة صغيرة سخنى باقى الماء (كوبين) مع نصف كوب السكر مع التقليب المستمر لغاية ما يدوب السكر تماما.
- فى الخلاط حطى قمر الدين المنقوع مع الماء بالسكر واضربيهم كويس لغاية ما العصير يتجانس.
- ضيفى ماء الورد فى الآخر وعند التقديم ضيفى الصنوبر المنقوع لو متوفر والنعناع للتزيين وبألف هنا وشفا على قلوبكم

--------------



اما بقى لو حبيتى تعمليه بنفسك فى البيت




المقادير:
====
كوبين مشمش مفصص ومقطع - عصير ليمونة واحدة - ربع كوب ماء - ربع كوب سكر

التحضير:
====
- سخنى الفرن على أقل درجة حرارة.
- فى حلة على نار عالية حطى المشمش والماء والليمون وسيبيهم لحد الغليان.
- لما المشمش يبدأ يطرى ضيفى السكر بالملعقة واحدة واحدة وقلبى كويس، ودوقى باستمرار لغاية مايبقى السكر مظبوط حسب الرغبة.
- وطى النار خالص على الحلة وسيبيها عشر دقائق كمان.
- بعد كده اضربى الخليط فى الخلاط لغاية مايتجانس ويبقى عجينة.
- حطى ورق زبدة فى أرضية صينية وافردى فيها العجينة.
- دخليها الفرن على النار الواطية لمدة ٤ ساعات هتلاقى العجينة اغمقت ونشفت وبتلزق فى الإيد.
- لفى قمر الدين فى ورق الزبدة وشيليه فى الثلاجة فى علبة مقفولة كويس لحين الاستخدام، وبألف هنا وشفا على قلوبكم  



0 التعليقات:

إرسال تعليق

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates