-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
شوربات وسلطات ومقبلات
» طريقة عمل السحلب فى البيت
طريقة عمل السحلب فى البيت
الأحد، 11 يناير 2015
التسميات:
شوربات وسلطات ومقبلات
بمناسبة
موجة السقعه دى اللي مش عارفين حتنتهي امتى تعالوا نعمل بودرة السحلب اللي
بنشتريها من العطار في البيت واهي تبقى أضمن وأطعم وأوفر من اللي بنشتريها
المشروب الشتوي
السحلب البيتي
*************
المكونات :
نص كوب سكر بودر
نص كوب لبن بودر
نص كوب دقيق أرز أو نص كوب أرز مطحون
4 معالق نشا
2 أكياس فانيليا
سمسم ومكسرات وجوز هند حسب الرغبه
المشروب الشتوي
السحلب البيتي
*************
المكونات :
نص كوب سكر بودر
نص كوب لبن بودر
نص كوب دقيق أرز أو نص كوب أرز مطحون
4 معالق نشا
2 أكياس فانيليا
سمسم ومكسرات وجوز هند حسب الرغبه
الطريقه :
بنضيف كل المكونات علي بعض ونقلبهم كويس ونحفظهم في برطمان محكم الغلق في التلاجه
وناخد منهم وقت ما نحب ونعمل زي السحلب العادي بقي باللبن يعني حوالي5 معالق أو أقل على حسب السمك اللي تحبيه علي 3 كوب لبن ونفضل نقلب علي النار بالمضرب اليدوي عشان مايكلكعش ولما يتقل ننزله في الكوبايات ونزينه السمسم والمكسرات
وألف هنا
منقول
بنضيف كل المكونات علي بعض ونقلبهم كويس ونحفظهم في برطمان محكم الغلق في التلاجه
وناخد منهم وقت ما نحب ونعمل زي السحلب العادي بقي باللبن يعني حوالي5 معالق أو أقل على حسب السمك اللي تحبيه علي 3 كوب لبن ونفضل نقلب علي النار بالمضرب اليدوي عشان مايكلكعش ولما يتقل ننزله في الكوبايات ونزينه السمسم والمكسرات
وألف هنا
منقول
0 التعليقات:
إرسال تعليق