-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تورتات وجاتوهات
» كل مشاكل الكيك وهتعرفي سبب عيب الكيكه بتاعتك
كل مشاكل الكيك وهتعرفي سبب عيب الكيكه بتاعتك
السبت، 3 يناير 2015
التسميات:
تورتات وجاتوهات
هاقول كل مشاكل الكيك وهتعرفي سبب عيب الكيكه بتاعتك
1-اول حاجه واهمها اختاري المكونات تكون فريش ومش مخزونه
2- الدقه في المعيار لانه لو زاد اي مكون او قل
له اثاره على الكيك
3- الماده الدهنيه تكون بدرجة حرارة المطبخ يعني لينه سواء زبده او سمنه لسهوله ضربها مع السكر بسرعه واحتفاظها بالهواء
4- الزيت لانه سائل يصلح للطريقه السريعه فقط ( طريقة الخلاط)
لانه لا يصلح لحبس الهواء
5- لو زودتي مقدار الماده الدهنيه عن نصف مقدار الدقيق
هتكون الكيكه دسمه جدا وضعيفه وسهلة التفتيت
ومش هترتفع في الخبزوهيحمر الوش بسرعه وطبعا تقيله وصعبة الهضم
6- طبعا بيفضل استخدام السكر البودر لانه سريع الزوبان وبيحفظ الهواء اكتر
مع مراعاة ان كوب سكر السنترفيش او المبلور 200 جرام
ومعيار كوب سكر البودر 125 جرام
7- لو السكر زاد في المعيار هيخلي سطح الكيكه ناشف وتحمر بسرعه وقلبها عجين
8- لو مقدار الدقيق زاد الكيكه هتنشف وجافه وطعمها مش حلو
لو مقدار الدقيق قل هتكون العجينه لينه جدا وهترتفع بسرعه ويخرج الهواء وتهبط تاني وممكن العجين يقع بره الصينيه في الفرن
9- لما تيجي تضيفي الدقيق يستحسن تقلبي بملعقه خشب للمحافظه على الهواء جوه العجين ومن فوق لتحت
10- لو السائل زاد منك العجينه هتكون طريه جدا وهتعجن في السوى وتبقى من غير مسام وحجمها قليل وهتتفتت بسرعه
11- لو البيض زاد منك هيقلل نعومة الكيك
12-لو البكنج بودر زاد منك هيكون كميه كبيره من الهواء والعجينه هترتفع بسرعه في الفرن وتهبط تاني وهيغير طعم الكيك
13-ادهني الصينيه سمن ودقيق وبلاش زيت
14-السمن بيتحمل الحراره ويحافظ على جوانب واسفل الكيكه
15-لو عاوزه تضيفي زبيب ادعكيه بدقيق وضيفيه آخر حاجه بعد العجن تماما
وتقلي العجينه شويه ويكون الفرن هادي
16-وبطني الصينيه بورق زبده لان طول وقت خبز الانجليش كيك (كيكة الزبيب)ممكن يحرق القاع والجوانب
ومن الافضل بس السمنه مع الدقيق اولا في الانجليش كيك
17-لو الحراره زادت الكيكه بتشقق
18-عند الخبز يجب الا تزيد العجينه عن تلت الصينيه او القالب
1-اول حاجه واهمها اختاري المكونات تكون فريش ومش مخزونه
2- الدقه في المعيار لانه لو زاد اي مكون او قل
له اثاره على الكيك
3- الماده الدهنيه تكون بدرجة حرارة المطبخ يعني لينه سواء زبده او سمنه لسهوله ضربها مع السكر بسرعه واحتفاظها بالهواء
4- الزيت لانه سائل يصلح للطريقه السريعه فقط ( طريقة الخلاط)
لانه لا يصلح لحبس الهواء
5- لو زودتي مقدار الماده الدهنيه عن نصف مقدار الدقيق
هتكون الكيكه دسمه جدا وضعيفه وسهلة التفتيت
ومش هترتفع في الخبزوهيحمر الوش بسرعه وطبعا تقيله وصعبة الهضم
6- طبعا بيفضل استخدام السكر البودر لانه سريع الزوبان وبيحفظ الهواء اكتر
مع مراعاة ان كوب سكر السنترفيش او المبلور 200 جرام
ومعيار كوب سكر البودر 125 جرام
7- لو السكر زاد في المعيار هيخلي سطح الكيكه ناشف وتحمر بسرعه وقلبها عجين
8- لو مقدار الدقيق زاد الكيكه هتنشف وجافه وطعمها مش حلو
لو مقدار الدقيق قل هتكون العجينه لينه جدا وهترتفع بسرعه ويخرج الهواء وتهبط تاني وممكن العجين يقع بره الصينيه في الفرن
9- لما تيجي تضيفي الدقيق يستحسن تقلبي بملعقه خشب للمحافظه على الهواء جوه العجين ومن فوق لتحت
10- لو السائل زاد منك العجينه هتكون طريه جدا وهتعجن في السوى وتبقى من غير مسام وحجمها قليل وهتتفتت بسرعه
11- لو البيض زاد منك هيقلل نعومة الكيك
12-لو البكنج بودر زاد منك هيكون كميه كبيره من الهواء والعجينه هترتفع بسرعه في الفرن وتهبط تاني وهيغير طعم الكيك
13-ادهني الصينيه سمن ودقيق وبلاش زيت
14-السمن بيتحمل الحراره ويحافظ على جوانب واسفل الكيكه
15-لو عاوزه تضيفي زبيب ادعكيه بدقيق وضيفيه آخر حاجه بعد العجن تماما
وتقلي العجينه شويه ويكون الفرن هادي
16-وبطني الصينيه بورق زبده لان طول وقت خبز الانجليش كيك (كيكة الزبيب)ممكن يحرق القاع والجوانب
ومن الافضل بس السمنه مع الدقيق اولا في الانجليش كيك
17-لو الحراره زادت الكيكه بتشقق
18-عند الخبز يجب الا تزيد العجينه عن تلت الصينيه او القالب
0 التعليقات:
إرسال تعليق