-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
حلويات ومعجنات
» من مطبخي بالصور الفينو المحشي بطريقه جديده
من مطبخي بالصور الفينو المحشي بطريقه جديده
السبت، 13 يوليو 2013
التسميات:
حلويات ومعجنات
من مطبخي بالصور الفينو الهششش ولأول مره بعجنتي الخاصه
يلا بينا نشوف
اول حاجه العجينه
المقادير
3كوب دقيق ( انا بستخدم المج)
2 معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ملح
ربع المج زيت
2معلقه كبيره سكر
يلا بينا نشوف
اول حاجه العجينه
المقادير
3كوب دقيق ( انا بستخدم المج)
2 معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ملح
ربع المج زيت
2معلقه كبيره سكر
ماء دافي للعجن
3 معالق كبيره حليب بودره
الطريقه :
الخميره والسكر وشويه مايه دافيه ونسيبها تخمر ونلاقي طلعت فقاعات زي كده وده مهم يافتوكات عشان تتأكدي من صلاحيه الخميره ..
وهنا بعد التخمير
3 معالق كبيره حليب بودره
الطريقه :
الخميره والسكر وشويه مايه دافيه ونسيبها تخمر ونلاقي طلعت فقاعات زي كده وده مهم يافتوكات عشان تتأكدي من صلاحيه الخميره ..
وهنا بعد التخمير
نعجن باقي المقادير مع بعض لمده مش اقل من عشر دقايق عشان يدخلها الهوا وتتكون معايا عجينه متماسكه وطريه
نسيبها تخمر وتتضاعف معايا في الحجم
نيدي بقه للتشكيل
نكور العجينه كور بالشكل ده
نفردها بالنشابه بتاعتي
انا حشيت نوعين الاول جبنه بيضه وحطيت عليه بقدونس مفروم والتانيه لحم مفروم معصج وطبعا ممكن تحطي اي حشوه تحبيها زي جبنه رومي او حشوه بيتزا
نحط الحشوه بتاعتي
ونلفها زي الرول وابرميها جامد وخلي الحشوه بعيده عن الاطراف عشان مش تخرج وقت التسويه
ونلفها كده
ودي حشوه اللحمه نعملها بنفس الطريه
نرصها في صينه بالشكل ده
ونسيبها تخمر خاااااالص ومش تستعجلي عليها عشان كل ما تخمر كويس كل ما تتطلع هشه معاكي
طيب وتعرفي ازاي لو شيلتي رغيف في اديكي هتلاقي خفيف جدا كده ان شاء الله كويسه
ندهنا بالبيض المخفوق مع شويه حليب كويس وندخلها الفرن علي حراره 180 درجه
هنا بعد ما استوي اهو
زوووم
وهنا من تحت شوفوا لونه حلو ازاي
--------
دي حشوه الجبنه
منقول من فتكات
0 التعليقات:
إرسال تعليق