-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
أطباق رئيسية
» افكار واطباق جديدة للسحور
افكار واطباق جديدة للسحور
الثلاثاء، 9 يوليو 2013
التسميات:
أطباق رئيسية
لرمضان طقوس كلنا بنحب نحافظ عليها اهمها السحور وكلنا ساعات بتجيلنا وقت نزهق من الفول على السحور عشان كده جيبتكلم وجبات جديده ومختلفه لوجبه السحور
العيش الفينو بالجنبه والزيتون والانشون في الفرن
اولا الفول المدمس وطبعا وجبه لذيذه وخصوصا فى رمضان وعليه الملح والكمون والزيت او تعمليه بالسمنه حسب الرغبه
او فول بالسلطه والخس الذيذ مع الملح والزيت والليمون
وكمان يا ست الكل نسلق بيض ونحضر جبنه رومى مع الزيتون الاسمر وشرائح الطماطم والخيار
وطبعا الجبنه البيضه الجميله مع الطماطم والكمون والزيت
وممكن جبنه قريش مع خيار
وطبعا عصير مانجو او تفاح لتحليه
وسلطةالزبادي
فروت سلاد بالزبادي
بعد ما يستوي السجق صفيه من الزبدة ثم اضيفي له اليض انا ما احط مقادير حسب طبختك طبعا
ونرش الملح والبهار فوقه ونحركه جيدا الى ان يستوي البيض ثم نتركه على جنب
نجي للعجينة نفردها بالطول شوي ونضع عليها قليلا من البنة المبشورة اي نوع
ثم نضع الحشوة فوق الجبن
ونضع قليلا من الجبن فوق الحشوة
ونقفلها من الجوانب جيدا
نضعها بصينية الفرن وندهنها بالبيض ونحط شوية جبنة عالوجه
ثم ندخلها الفرن ونتركها حتى تحمر قليلا وتذوب الجبنة وهيدا شكلها
نتركها تبرد شوي ونقطعها ونصفها بصحن الثقديم ونزينيا بالحامض
ونقدمها
منقول من فتكات
0 التعليقات:
إرسال تعليق