-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تدبير منزلى
» تفريزات الطعام لشهر رمضان
تفريزات الطعام لشهر رمضان
الأربعاء، 26 يونيو 2013
التسميات:
تدبير منزلى
نضع بعض التجهيزات اللى تسهل علينا الوقفه فى المطبخ وتوفر لنا الوقت والجهد
طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير
فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام
لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما
بسم الله نبدأ
الطماطم
لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى
وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده
الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل
ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها
تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن
الحمص
نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)
طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم
ويسلق نصف سلقه ويصفى
ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله
الكرنب أو الملفوف
نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا
هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع
و
تسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب
وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما
الثوم
يقشر الثوم
ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل
ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز
كبه البرغل
وهذه طريقه التشكيل والتفريز
نجهز اللحم والبرغل
تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه
وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله
وتوضع فى اطباق وتفرز
كفته للشوى او داوود باشا
توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا
اللحمه المفرومه(العصاج)
طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب
الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها
سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)
تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله
وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )
وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار
وتقلى فورا حتى وهى مجمده
وايضا يفرز بنفس الطريقه
الفراخ للشوى او الصينيه
تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله
وتوضع فى اطباق التفريز هكذا\
وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا
الموضوع من
طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير
فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام
لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما
بسم الله نبدأ
الطماطم
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى
وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده
الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل
ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها
تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن
الحمص
نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)
طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم
ويسلق نصف سلقه ويصفى
ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله
الكرنب أو الملفوف
نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا
هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع
تسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب
وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما
الثوم
يقشر الثوم
ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل
ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز
كبه البرغل
وهذه طريقه التشكيل والتفريز
نجهز اللحم والبرغل
تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه
وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله
وتوضع فى اطباق وتفرز
كفته للشوى او داوود باشا
توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا
اللحمه المفرومه(العصاج)
طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب
الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها
سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)
تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله
وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )
وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار
وتقلى فورا حتى وهى مجمده
وايضا يفرز بنفس الطريقه
الفراخ للشوى او الصينيه
تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله
وتوضع فى اطباق التفريز هكذا\
وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر
سمبوسه بحشوات مختلفه
طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا
0 التعليقات:
إرسال تعليق