• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

سمان محشى ورز بالكبد والقوانص

الخميس، 20 يونيو 2013 التسميات:

نبدأ باسم الله
ده سمان متنضف وانا نقعته في ميه وخل وملح عشان الزفاره
السمان المحشي ورز بالكبده §§
طيب ايه الابيض ده مش دقيق لا دي معلقه نشا مهلبيه سمعت طباخه هنديه بتقول ان النشا بيسرع الطهي وهي بتحط معلقه نشا في اي تتبيله سواء للشوي اوشاورما عشان تستوي اسرع وان جربتها فعلا بجد وكمان مره حطيت معلقه نشا مع اللوبيا وهي بتتسلق فعلا اتسلقت اسرع وبعدين شطفتها وطبختها عااااااااادي
هانجيب بصله تمام ونقطعها صغير وكبده فراخ انا استخدمت طبق 400 جرام ونقطعها صغير وتوابل طبعا اللي تحبيها الملح في الااااااخر خااالص ومعلقه توم مفروم ومعلقه ذبده ومعلقه زيت وع النااااار ملحوظه الكبده تتغسل قبل التقطيع بماء وخل مش بعده
السمان المحشي ورز بالكبده §§
نقلب كويس شويه وبعدين ننزل بكوب رز عليهم ونقلب
السمان المحشي ورز بالكبده §§
وبعدين نضيف ميه الرز والملح ونغطي اول ما الرز يشرب ميته وخلاص هاهدي الناار عليه واسيبه يترددد اخد جزء منه عشان احشي بيه السمان اللي لسه منقوووع في الميه ونكمل سوي باقي الرز عاادي يتقدم جنبه ممكن تضيفي طماطم مبشوره او معلقه صلصه لو عاوزه للرز اللي هاتحشي بيه السمان وممكن كمان تضيفي عودين شبت لوعندك بس الاساسي الكبده
هانغسل السمان ونشطفه ونطلعه في مصفي ونبدأ نحشي بسم الله انا هاحشي من تحت بس
الاول ادخل صباعي اوصل لحد الرقبه عشان ياخد اكبر كميه رز
السمان المحشي ورز بالكبده §§
طيب ندخل الرز براحه ومعاه قطع الكبده طبعا واكون حريصه مايكونش كتير عشان مايفرقعش في الميه وفي الاخر اسد الفتحه بقطعه كبده عشان الرز ما يخرجش وهكذا لما نخلص
السمان المحشي ورز بالكبده §§
ده زنجبيل طازه قطع يا جماعه انا بقطعه طرنشات كده عشان يكون سهل اطلعه قبل التقديم وبحطه في اي شربه لانه مفيد جدا وطعمه زي الليمون تقريبا ولو مش عندك طازه ممكن تبشريه وتتحتفظي بيه في الفريزر
السمان المحشي ورز بالكبده §§
تكون فيه حله ع النار فيها ميه بتغلي والزنجبيل ونسقط فيها السمان ونظبط ملح ولما يستوي اطلعه في مصفي عشان احمره طيب اعرف ازاي انه استوي بالشوكه واشد نسيره صغيره من غير ما ابوظ الشكل واشوفها استوت ولا لا بجد اخد معايا نصف ساعه فقط ع النار وكان تمام بالنسبه للتحمير اي حاجه بط فراخ سمان انا بفضل اني ادهن بالفرشه سمنه وادخل تحت الشوايه كده صحي وخفيف وكمان بيحافظ ع الشكل مظبوط مش بيتبهدل خصوصا لو الحاجه استوت زياده شويه بدل ما تحمريه في سمنه وتفضلي تقلبي وكمان لتقليل اصابات المطبخ
السمان المحشي ورز بالكبده §§
وده بعد ما بقي جااااااهز
السمان المحشي ورز بالكبده §§
كمان واحده للإثاره
السمان المحشي ورز بالكبده §§
ياخبر احنا نسينا الرز ولا ايه لا يكون اتحرق اجري يا فتوكه منك ليها بسرعه
لا ودي تيجي برضوا
السمان المحشي ورز بالكبده §§
اتفضلوا معانا السمان المحشي وبنفس الطريقه بعمل الحمام بيكون تحفه
السمان المحشي ورز بالكبده §§
وكمان الرز بالكبده يارب يعجبكم



منقولالسمان المحشي ورز بالكبده §§

0 التعليقات:

إرسال تعليق

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates