-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
أطباق رئيسية
» مكرونة بالبشاميل جميلة وبتكة هتحلى طعمها
مكرونة بالبشاميل جميلة وبتكة هتحلى طعمها
الجمعة، 11 أبريل 2014
التسميات:
أطباق رئيسية
اول حاجة هنجيب البصل و نخرطه و نحطه مع شوية زيت على النار عشان اللحمة المفرومه
لحد اما بيقى كده
ناخد من البصل ده معلقتين عارفين ليه عشان المكرونه
استني بس هتعرفي كل حاجه
انا بحب اعمل صلصه للمكرونة
و في نفس الوفت نجط ميه على النار تغلي عشان المكرونه مع شوية ملح و زيت
هناخد البصل اللي احنا خدناه و هنحطه على النار مع ىشويه زيت و اتوصي شويه
و هنحط عليه عصير طماطم عشان تبقى صلصه
كله في وفت واحد على النار عشان نخلص
نرجع تاني للبصل نضبف عليه اللحمة المفرومة و الملح و الفلفل لحد اما تستوي اللحمة
المكرونة خلاص قربت تستوي منوره في الحلة اللي وراو اللحمة استوت و الصلصة جهزت
ما شاء الله كله جهز مع بعضه
ناخد اللحمة و نصفيها من الدهون هتعرفوا ليه و دي تكة خطيرة خلوا بالكوا
و دي المكرونة لما استوت
ودي لما حطيت عليها الصلصة خللي بالك متكتريش الصلصة يدوب تغير لونها الى الاحمر الخفيف زي كده
لحد اما بيقى كده
ناخد من البصل ده معلقتين عارفين ليه عشان المكرونه
استني بس هتعرفي كل حاجه
انا بحب اعمل صلصه للمكرونة
و في نفس الوفت نجط ميه على النار تغلي عشان المكرونه مع شوية ملح و زيت
هناخد البصل اللي احنا خدناه و هنحطه على النار مع ىشويه زيت و اتوصي شويه
و هنحط عليه عصير طماطم عشان تبقى صلصه
كله في وفت واحد على النار عشان نخلص
نرجع تاني للبصل نضبف عليه اللحمة المفرومة و الملح و الفلفل لحد اما تستوي اللحمة
المكرونة خلاص قربت تستوي منوره في الحلة اللي وراو اللحمة استوت و الصلصة جهزت
ما شاء الله كله جهز مع بعضه
ناخد اللحمة و نصفيها من الدهون هتعرفوا ليه و دي تكة خطيرة خلوا بالكوا
و دي المكرونة لما استوت
ودي لما حطيت عليها الصلصة خللي بالك متكتريش الصلصة يدوب تغير لونها الى الاحمر الخفيف زي كده
نيجي بقى للبشاميل الخفيف اللذيذ
بصي يا ست الكل نص كيلو المكرونة بياخد 4معالق دقيق +كيلو لبن +2بيض و بس انا حطيت 5معالق دفيق عارفين ليه هقولكوا بعدين
المقادير دي كلها مع بعض على البارد و نقلبها كويس بالمضرب اليدوي و نحط ملح و فلفل
و بعدين نحطه على النار مع التقليب المستمررررررررررررررر
لحد اما يتقل و يبقى كده
فاكرين الدهون اللي صفيناها من اللحمة
هنضبفها للبشاميل و نقلب كويس اوي
هناخد معلقتين من البشاميل و نحطهم عى اللحمة المعصجة
و الخطوة دي مهمة بتدي تماسك للحمة و بتدي طعم كمان و دي التكة التانية
وهناخد باقي البشاميل هنحط جزء منه على المكرونه و نقلب كويس
انا كنت جايبة برمة صغيرة قلت اما اجرب فيها زي المطاعم
حطيت اول طبفة من المكرونة
و بعدين اللحمة المفرومة
و بعدين الطبقة الاخيرة من المكرونة
و دي ايد بنوتي الصغنتوتة كانت بتساعدني
و طبقة البشاميل على الوش
و دهنت الوش زيت
و دخلتها الفرن
و دي لما طلعت
ام البراعم 2013
فتكات
0 التعليقات:
إرسال تعليق