• احذروا من شامبوهات الاطفال ومعجون الاسنان
  • حركة هتخلى السمنة العادية تبقى بلدى بسهولة جدا وبالصور
  •  ازاى تعرفى تشتري لحمة وتطبخيها
  •  أخطاء يجب ان تحذريها في التعامل مع طفلك
  • كيكه النسكافيه من مطبخى بالصور

كيكة البرتقال الهشة بالتفصيل

الخميس، 3 أبريل 2014 التسميات:
ده شكل الكيكة النهائي بعد التقطيع . هشة وخفيفة وتجنن ....
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .


نبدأ بالمقادير باسم الله الرحمن الرحيم :

2 كوب دقيق فاخر .
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .




2 ملعقة صغيرة باكنج باودر
قشور برتقال
1 ملعقة فانيليا
رشة ملح صغيرين
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .





1 كوب سكر
3/4 كوب زيت
1/4 1 كوب عصير برتقال متصفي
4 بيض حجم كبير ولو الي عندك صغير يبقى حطي 5
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .




وحنحتاج إلى صينية لخبز الكيك . ماماتي عايزاها في صينية مربعة فعملتها في الصينية دي ودهنتها بحبة زيت وبطتنتها بورق الزبدة. وممكن تدهنيها زيت وترشيها بالدقيق برضو. وممكن تستخدمي أي فرمة تحبينها سواء مدورة أو على شكل وردة أو مفتوحة من المنتصف . زي ما تحبي .
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .



طريق عمل الكيكة


في الأول ننخل الدقيق ونحط علية الباكنج باودر ورشة الملح وحنط معاهم الفانيليا ونسيبهم على جنب .

كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .




وفي خلاط العصير نحط البيض والسكر ونخلطهم كويس لحد ما السكر يذوب . نحط قشر البرتقال والزيت
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .



ونحط برضو عصير البرتقال . ونخلطهم كويس لحد ما قشر البرتقال تبقى حتت صغيرة مش باينة .
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .




وده شكل الخليط . حنلاحظ اني قشور البرتقال مش باينة خاص . بس ريحتها طالعة بطريقة رهيبة . حنصب الخليط ده على خليط الدقيق والبكنج باودر والملح .
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .



نقلب بالشريط وحيبقى قوام خليط الكيك كثيف بس بينزل بسهولة .
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .




نصبة في الصينية .
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .



طريقة الخبز :

طريقتي في الخبز هي . أولع الفرن على حرارة 190 ولما يسخن أحط الكيكة وأسيبها لمدة 10 دقايق بعدين أوطي النار على 140 وأسبيها 25 دقيقة . حتكون اتحمرت من تحت أولع الفرن من فوق علشان تحمر . وده شكلها بعد ما خرجت من الفرن .
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .




وده شكلها وأنا بقطعها شايفين الجمال . هشة ولذيذة جدا ً.
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .



وده شكل طبق كيك البرتقال الهش . اتفظلوا ألف هنا وشفا ..
كيكة البرتقال الهشة الجميلة من مطبخي وكمان بالصور التفصيلية .
منقووول

0 التعليقات:

إرسال تعليق

مدونة ست مصرية

 
مدونة ست مصرية © 2010 | تعريب وتطوير : سما بلوجر | Designed by Blogger Hacks | Blogger Template by ColorizeTemplates