-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تورتات وجاتوهات
» كيكه اسفنجيه باقل التكاليف
كيكه اسفنجيه باقل التكاليف
الخميس، 24 أبريل 2014
التسميات:
تورتات وجاتوهات
باقل التكاليف
والوصفه دى من شيف اسامه السيد وانا مجرباها وتملى بعملها
نبتدى ونقول المقادير
والوصفه دى من شيف اسامه السيد وانا مجرباها وتملى بعملها
نبتدى ونقول المقادير
2ك دقيق
1/2ك زبده درجه حراره المطبخ
1 ك سكر
2 بيضه حجم كبير او 3 صغيرين
3/4 ك لبن
م ص فانيليا
م ك بكنج بودر
1/4 م ص ملح
1/2ك زبده درجه حراره المطبخ
1 ك سكر
2 بيضه حجم كبير او 3 صغيرين
3/4 ك لبن
م ص فانيليا
م ك بكنج بودر
1/4 م ص ملح
الطريقه
يسخن الفرن قبل مانبتدى العمل على درجه 180 م
ننخل الدقيق ونضيف له الملح والبكنج
ونحضر صينيه الفرن اللى حنعمل فيها الكيكه وندهنها بالزبده ونرشها بشويه دقيق بسيط
وخلى بالك نرش القاع والجوانب
الصينيه مقاس 24
ونحضر صينيه الفرن اللى حنعمل فيها الكيكه وندهنها بالزبده ونرشها بشويه دقيق بسيط
وخلى بالك نرش القاع والجوانب
الصينيه مقاس 24
اخفقى الزبده الاول شويه لوحدها بالخلاط وبعدين ضيفى عليها السكر واخفقى مده ربع ساعه
لحد ما تصبح المقدار كريمى
لحد ما تصبح المقدار كريمى
وبعدين ضيفى البيض عليهم بالتدريج ولازم البيض يكون بره التلاجه يعنى مش ساقع
واستمرى فى الخفق لحد مايختفى البيض بالمقدار وضيفى عليه الفانيليا وقلبى كويس
واستمرى فى الخفق لحد مايختفى البيض بالمقدار وضيفى عليه الفانيليا وقلبى كويس
ابعدى الخلاط لاننا مش حنعوزه وحنخلط بالملعقه الخشب واحنا بنضيف الدقيق
ضيفى الدقيق بالتدريج للمقدار والتبادل مع مقدار اللبن وبرضه اللبن فى درجه حراره المطبخ
وقلبى من تحت لفوق كويس
هاتى الصينيه اللى حضرتيها قبل كده وصبى فيها الكيك ودخليها الفرن المولع قبل كدهضيفى الدقيق بالتدريج للمقدار والتبادل مع مقدار اللبن وبرضه اللبن فى درجه حراره المطبخ
وقلبى من تحت لفوق كويس
وسويها بالفرن 35 دقيقه او لحد ما يحمر الوش
واوعى تفتحى عليها قبل 1/4 ساعه احسن تهبط منك
وده شكلها بعد ماخرجت من الفرن
منقول من فتكات
0 التعليقات:
إرسال تعليق