-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تورتات وجاتوهات
» طريقة الكيكة الاسفنجية واسرار نجاحها
طريقة الكيكة الاسفنجية واسرار نجاحها
الخميس، 17 أبريل 2014
التسميات:
تورتات وجاتوهات
من الاسرار العامه لنجاح الكيكه الاسفنجيه:
- ضرب البيض و السكر جيدا و لفتره كافيه على سرعه عاليه
- الفرن يكون حار و عند ادخال الكيكه نخفض الحراره ل 180
- الكيكه تحتاج صينيه سميكه اذا كانت صينيك رقيقه ضعي اي صينيه تحتها حتى لا تحترق
- عدم فتح الفرن قبل مرور 40 دقيقه على وضع الكيكه
- لا تخرجي الكيكه من الصينيه الا عندما تبرد تماما
السر
الاخير انا سمعته من زمان في برنامج لمنال العالم و جربت الطريقه و فعلا
طلعت كيكه رائعه و هي انها ضربت البيض على حمام ماء ساخن لماذا؟ علشان
البيض يكون نص سوا ( بس مش تقليه على حمام البخار مجرد انك تقيسي الحراره
بصبعك لو حسيتيه دافىء يبقى خلاص كفايه عليه حمام البخار الساخن ) بالطريقه
دي عمر الكيكه ما حتهبط منك ان شاء الله
مقادير كيكه الشيف اسامه :
- 5 بيضات
- 3/4 كوب سكر
- كوب و نصف دقيق
- معلقه صغيره فانيليا
- معلقه كبيره بيكنج باودر
المقادير دي اللي انا باعمل بيها كيكتى الاسفنجيه مقادير مختلفه قليلا لكن برضه نتيجتها حلوه
- 6 بيضات
- كوب سكر
- كوب دقيق
- فانيليا
- معلقه كبيره بيكنج باودر
منقول من مدونة شيري
1 التعليقات:
طريقة سهلة
إرسال تعليق