-
اتبعني
تابعني على تويتر
-
التدوينات RSS
اشترك في خدمة RSS
-
فيس بوك
انضم للمعجبين في FACEBOOK
اين انت .... » الرئيسية »
تدبير منزلى
» خلصت تجهيزات وتفريزات رمضان بالصور
خلصت تجهيزات وتفريزات رمضان بالصور
الأحد، 7 يوليو 2013
التسميات:
تدبير منزلى
الخشـــــــــــــــــــــــــــــاف
وهبدا الاول باهم حاجه بنحتاجها في رمضان وهيا
الخشاف ودا بكون تمر ومشمش ناشف وتين ناشف (ومكسرات مطحونه وزبيب وجوز الهند) وممكن نستغني عن اللي بين القوسين نقطع التمر والتين والمشمش مع بعض وفي علبه علي التلاجه ويكونو جاهزين اخد شويه واغسلهم واحط عليهم مايه او لبن زي ماتحبي انتي وتكون السائل دافي شويه ومدوبين فيه السكر وعلي التلاجه ويطلع قبل الفطار وادي الصور اهي
العصـــــــــــــــــــــــــاير
نيجي بقا للعصاير وطبعا دي لاااااازم منها بعد الفطار علشان العطش واهمها واللي انا بحبها جداااااااااهي
*** عرقسوس ودا باخد منه شويه واحطه علي طول في المصفاه اللي بتيجي مع العلبه (شاش) وعلي الدورق وبعدين التلاجه
*** عصير المانجا ودا انا جبت المانجا وقشرتها وقطعتها وعلي الفريزر ووقت العصير علي الخلاط مع الميه والسكر وشويه فانيليا صغيرين واخلط وبعد مااخلص احط شويه لبن لاني بحبها باللبن
*** عصير الفراوله باللبن وبحب احط عليها موز ودي زي المانجا بالظبط
*** الكركديه دا بقا بغسله واحطه في دورق وعليه مايه واغلي نص كبايه مايه علشان ادوب فيها السكر واحطها في الدورق واسيبه في التلاجه وكمان عصير ليمون
************************************************** *******************
المقبـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلات
ندخل علي المقبلات ودا شئ لابد منه في رمضااااان وطبعا كل واحد حسب زوقه بس في الغالب بيكون واحد من دول وممكن كمان يكون وجبه رئيسيه
*** السمبوسه ودي اهم حاجه ولازم تكون علي السفره انا عن نفسي لازم تكون موجوده حتي لو في حاجه تانيه لاننا بنحبها
ودي بنحشيها والحشو عباره عن ( لحم معصج ولازم البصل يكون اكتر ومشروم مقطع صغير وجزر مبشور وفلفل اخضر وبصل اخضر وشبت وكسبره خضرا وكله بيكون مستوي ) وممكن نفرز الباقي مننا ونحشيها ونقفل نهايتها بدقيق ومايه نخلطهم مع
بعض ونقفل بيها وبعد منخلص في اكياس نايلون وعلي الفريزر ونطلع علي القلي في زيت غزير
*** الممبار حبيب المصريين طبعا جبته ونظفته بغطا علبه خرمته من النص ونضفت بيه فوتت الممبار من الفتحه دي وشديت نزل كل حاجه وقطعته وغسلته كويس ونقعته في خل وملح وليمون (وتوم ونعناع ودول بقا بيشيلو اي ريحه فيه اكتر من الخل والليمون) وفرزته كده وطبعا الصلصه بتاعته جاهزه برضه في الفريزر اطلع واحشي الربع بالظبط رز علشان ميتقطعش في السليق والميه بتاع السليق عباره عن ( بصل ورق لورا حبهان فص قرنفل وواحده مرقه دجاج لو مفيش نص معلقه صغيره ملح ونسيبها تغلي كويس ونحشي الممبار بقمع ونشكه بالسكينه كده بشويش اوعي تقطعيه علشان الرز يستوي من جوه ونمسك من الطرفين وننزل في الميه اللي بتغلي متخافيش مش هيفتح هيقفل اول ماينزل الميه وسيبيه نص ساعه وطلعيه حمريه في الفرن او اقليه في زيت
ورق العنب ودا بجيبه برطمان لان ملقتش طازه وجربته جميل جدا وافرزه زي ماهو واطلعه دقيقه واحشيه وطبعا صلصته جاهزه في الفريزر (بس لو طازه هتيه ورصيه علي بعضه وامسكيه بمساكه ونزليه دقيقتين في ميه بتغلي وطلعيه علي مايه بارده وسيبيه يبرد وفي كيس نايلون وعلي الفريزر وطلعيه وسيبيه دقيقه واحشي علي طول او ممكن تحشيه وتحطيه علي صينيه وعلي الفريزر لغايه مايجمد وبعدين علي اكياس ولما تحتاجي طلعيه رصيه بسرعه في حله وحطي نص الميه بس وسيبيه علي
نار هاديه وهيبقا جميل)
-->
وهبدا الاول باهم حاجه بنحتاجها في رمضان وهيا
الخشاف ودا بكون تمر ومشمش ناشف وتين ناشف (ومكسرات مطحونه وزبيب وجوز الهند) وممكن نستغني عن اللي بين القوسين نقطع التمر والتين والمشمش مع بعض وفي علبه علي التلاجه ويكونو جاهزين اخد شويه واغسلهم واحط عليهم مايه او لبن زي ماتحبي انتي وتكون السائل دافي شويه ومدوبين فيه السكر وعلي التلاجه ويطلع قبل الفطار وادي الصور اهي
العصـــــــــــــــــــــــــاير
نيجي بقا للعصاير وطبعا دي لاااااازم منها بعد الفطار علشان العطش واهمها واللي انا بحبها جداااااااااهي
*** عرقسوس ودا باخد منه شويه واحطه علي طول في المصفاه اللي بتيجي مع العلبه (شاش) وعلي الدورق وبعدين التلاجه
*** عصير المانجا ودا انا جبت المانجا وقشرتها وقطعتها وعلي الفريزر ووقت العصير علي الخلاط مع الميه والسكر وشويه فانيليا صغيرين واخلط وبعد مااخلص احط شويه لبن لاني بحبها باللبن
*** عصير الفراوله باللبن وبحب احط عليها موز ودي زي المانجا بالظبط
*** الكركديه دا بقا بغسله واحطه في دورق وعليه مايه واغلي نص كبايه مايه علشان ادوب فيها السكر واحطها في الدورق واسيبه في التلاجه وكمان عصير ليمون
************************************************** *******************
المقبـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلات
ندخل علي المقبلات ودا شئ لابد منه في رمضااااان وطبعا كل واحد حسب زوقه بس في الغالب بيكون واحد من دول وممكن كمان يكون وجبه رئيسيه
*** السمبوسه ودي اهم حاجه ولازم تكون علي السفره انا عن نفسي لازم تكون موجوده حتي لو في حاجه تانيه لاننا بنحبها
ودي بنحشيها والحشو عباره عن ( لحم معصج ولازم البصل يكون اكتر ومشروم مقطع صغير وجزر مبشور وفلفل اخضر وبصل اخضر وشبت وكسبره خضرا وكله بيكون مستوي ) وممكن نفرز الباقي مننا ونحشيها ونقفل نهايتها بدقيق ومايه نخلطهم مع
بعض ونقفل بيها وبعد منخلص في اكياس نايلون وعلي الفريزر ونطلع علي القلي في زيت غزير
*** الممبار حبيب المصريين طبعا جبته ونظفته بغطا علبه خرمته من النص ونضفت بيه فوتت الممبار من الفتحه دي وشديت نزل كل حاجه وقطعته وغسلته كويس ونقعته في خل وملح وليمون (وتوم ونعناع ودول بقا بيشيلو اي ريحه فيه اكتر من الخل والليمون) وفرزته كده وطبعا الصلصه بتاعته جاهزه برضه في الفريزر اطلع واحشي الربع بالظبط رز علشان ميتقطعش في السليق والميه بتاع السليق عباره عن ( بصل ورق لورا حبهان فص قرنفل وواحده مرقه دجاج لو مفيش نص معلقه صغيره ملح ونسيبها تغلي كويس ونحشي الممبار بقمع ونشكه بالسكينه كده بشويش اوعي تقطعيه علشان الرز يستوي من جوه ونمسك من الطرفين وننزل في الميه اللي بتغلي متخافيش مش هيفتح هيقفل اول ماينزل الميه وسيبيه نص ساعه وطلعيه حمريه في الفرن او اقليه في زيت
ورق العنب ودا بجيبه برطمان لان ملقتش طازه وجربته جميل جدا وافرزه زي ماهو واطلعه دقيقه واحشيه وطبعا صلصته جاهزه في الفريزر (بس لو طازه هتيه ورصيه علي بعضه وامسكيه بمساكه ونزليه دقيقتين في ميه بتغلي وطلعيه علي مايه بارده وسيبيه يبرد وفي كيس نايلون وعلي الفريزر وطلعيه وسيبيه دقيقه واحشي علي طول او ممكن تحشيه وتحطيه علي صينيه وعلي الفريزر لغايه مايجمد وبعدين علي اكياس ولما تحتاجي طلعيه رصيه بسرعه في حله وحطي نص الميه بس وسيبيه علي
نار هاديه وهيبقا جميل)
برغل
لحم مفروم بالبصل
*** الكبيبه الشامي ودي عباره عن لحم مفروم بدون دهن وبصل وبرغل وسط وبهارات سبع ودي انا بعملها ( قرفه- زنجبيل - كسبره ناشفه -فلفل اسمر - بابريكا - حبهان مطحون -بهار حلو من كل حاجه معلقه كبيره نخلطهم مع بعض) وناخد معلقه كبيره للكبيبه وملح نخلط اللحم مع البصل في الكبه كويس نغسل البرغل وننقعه في ميه لمده ساعه وبعدين نصفيه لمده ساعتين وكميه البرغل متلا ربع كيلو هتبقا نص كيلو الكميه (الربع لحمه معاه ربع برغل) وبعد الساعتين نخلط كل المقادير مع بعض في الكبه كويس جداااااااااااا وبعدين نسيبها ساعه ترتاح في التلاجه وبعدين نطلعها نكورها ونعمل فيها زي حفره في النص ونحشي نفس حشو السمبوسه وبعدين نقلي في زيت غزير لمده 10 دقايق (ازاي نفرزها نكورها ونحطها كل واحده بعيد عن التانيه علي صينيه لمده ساعتين في الفريزر وبعدين علي اكياس نايلون وعلي الفريزر تاني زي صوره الطعميه تحت واسفه لان مفيش صوره لاني لسه هعملها قبل بيومين
*** وكمان البابا غنوج ودا بعمله يوم بيوم (بازنجان رومي مشوي- طحينه- ليمون- خل -ملح- فلفل- اسمر -كمون -توم مفروم زيت زيتون كله في الكبه ونخلط وعلي الطبق او لو عاوزين تفرزوه نشوي البازنجان ونخلطه وعل الفريزر ويوم ما اعمل اطلعه قبلها بساعتين تلاته واحط عليه توابله لما يفك
*** الطعميه وفيه ناس بتحبها برده علي الفطار (والسحور) ودي ممكن نعملها من الفول او الحمص ونفس الطريقه ( نبل الفول او الحمص لمدي يوم وفي الكبه نحط بصل - بصل اخضر- كسبره خضرا-ممكن رغيف عيش مبلول عليهم ونضرب في الكبه وبعدين البهارات السبع اللي كتبتها قبل كده وملح وكمان اللي زي البيكنج بوردر علشان تنفش مش فاكره اسمها تقريبا بيكربونات صوديوم ابقو اسالو ونسيبها ترتاح ساعه في التلاجه وبعدين بالقمه بتاع الطعميه نعملها كده ونسيبها ساعتين في الفريزر وبعدين في اكياس نايلون وعلي الفريزر والصوره هتوضح
الليمون نشفته ولفيته في جرايد وحطيته في علبه مقفوله وعلي التلاجه والله اللي عملته دا بقاله ممكن عشرين يوم والصوره هتوضح ولسه اخضر زي ماهو
الشــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوربه
ودي مهمه جدا جدا جدا علي الفطار لاننا لازم نبدا الاكل بحاجه دافيه والشوربه طبعا بتختلف من واحده للتانيه بس برده بتكون واحد من دول
*** شوربه لحمه ودي لما بتكوني سالقه لحمه ببصل عادي ودي صوره
*** شوربه لسان عصفور ودي بتحمري لسان العصفور مع بصله شرايح وبعدين طماطمايه سليمه تطعمه بس او لو عاوزه صلصه وبعدين كرفس وبعدين تحطي مايه وتتبلي وواحد مرقه دجاج وتسيبيها تستوي وانا حمرت شويه لسان عصفور في معلقه سمنه وسيبته يبرد وبعدين حطيته في كيس وعلي الفريزر والصوره هتوضح
*** شوربه الشوفان ودي بقا باخد 3 معالق شوفان كبيره واحط عليهم نص كبايه ميه وعلي النار حله فيها بصله صغيره اصفرها كده وبعدين الشوفان والكرفس وبعدين الميه واضرب بالمضرب السلك علشان ميكلكعش واتبله ودي صوره الشوفان
*** شوربه الشعريه زي شوربه لسان العصفور بالضبط وحمرت برده بسمنه وعلي الفريزر ودي ممكن للشوربه الحمرا زي لسان العصفور او شوربه الشعريه البيضا بالكريمه او الرز بالشعريه او حتي الشعريه بس ودي الصوره
***شوربه الخضار زي شوربه الشعريه ولسان العصفور نفس الطريقه وكمان انا مفرزه الخضار ( قطعت جزر - قرع عسلي - كوسه - بطاطس -كرفس كله مكعبات صغيره وطاسه علي النار فيها معلقه سمنه واحط الجزر دقيقه وبعدين القرع وبعدين الكوسه وبعدين البطاطس واسيبهم دقيقه كمان) واسيبهم يبردو واحطهم في اكياس وعلي الفريزر ووقت الطبخ علي الحله علي طول
*** العدس الاصفر ودي بقا بتبقي صعبه شويه في رمضان
( عدس اصفر- بصله كبيره - فصين توم - جزره -بطاطسايه - طماطمتين -واحده بصل اخضر - عودين كسبره خضرا -كسبره ناشفه - كمون - فلفل اسمر -ملح -بهارات سبع كله علي النار ربنا يحفظنا منها يستوي ولما يستوي ابشر بصلايه وفص توم واحمرهم في معلقه زيت واحطهم علي اللي فات في الحله يغلي غلوتين وبعدين اضرب في الخلاط ولو هعمل النهارده ارجع تاني في حله علي النار تغلي لغايه ماتجهز الشوربه ولو هفرز اسيبها تبرد واحط في اكياس وعلي الفريزر ولما احب اعمل احط في حله علي النار واسيبها تفك وتجهز
*** شوربه الجمبري ودي بتكون غالبا مع الاسماك ( افتح الجمبري من الظهر واطلع الحبل اللي بيكون فيه رمل واغسله كويس جدا وطبعا بيكون بقشره انا بحب الشوربه بالقشر اللي بيحب من غيره يقشر ونفس الطريقه اتبل بصل- فلفل اخضر- توم- كرفس - كمون - بهار سمك سنه شطه ودي بتخليها تحفه كله في الكبه لفتين بس واحط في حله علي النار لما ريحتهم تطلع وبعدين الجمبري وازود ميه وابهر و5 دقايق بس تغلي او اقل وبعدين اصفي الشوربه والطريقه دي لشوربه السي فود بس بزود بعد الجمبري سمك حبار متقطع جندوفلي وفي الاخر لحم كابوريا وانا بشيل الجمبري متبل بالتتبيله اللي كتبتها وكمان بيكون عندي التتبيله جاهزه في الفريزر
*** الملوخيه والسبانخ ودول برده سوايل فهندرجهم تحت الشوربه
***الملوخيه بغسلها كويش وانشفها واقطفها واسيبها تنشف شويه وبعدين اخرطها بالمخرطه او في الخلاط وعليها شويه شوربه واضربها بس بتكون ناعمه جدا بس بتبقا حلوه برده او احطها ورق في الفريزر ساعه واطلعها بسرعه علي الكبه واضرب ودي بتكون زي المخرطه واحط في اكياس وعلي الفريزر ووقت الطبخ اطلعها خمس دقايق بتكون فكت لاني بعملها في الكيس رفيعه ببططها كده وبتكون زي الخضرا بالظبط واوعي تنسي الطشه بتاعتها بالتوم المحمر في السمنه البلدي والكسبره الناشفه ودي الصوره
***السبانخبالضبط زي الملوخيه بس بقطعها بالسكينه وعليها كسبره خضرا وبصل اخضر وعلي الفريزر وبرده نفس الطشه وكمان مش بسيبها تفك بطلعها علي الحله اللي علي النار علي طول ودي الصوره
************************************************** *************************
الخضــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــار
***البسله بالجزر او الخضار المشكل والباميه دا بيتنضف ويتغسل وانزل بيه في مايه مغليه دقيقتين وبعدين اصفي واحط في مايه بارده واصفي واسيبه يبرد واحط في كيس وعلي الفريزر ووقت الطبخ اطلع اغسله من التلج واحط في الصلصه وبيكون زي الاخضر او ممكن اغسله واحطه في كيس علي الفريزر علي طول من غير مااغليه بس الاحسن ان اغليه دقيقتين مش بيجراله حاجه وكل الخضار زي كده باميه فاصوليا خضرا بسله القلقاس طبعا مش بيتسلق بيتفرز من غير سليق ودي الصور بس انا بجيب اغلبه جاهز لاني مش بلاقي اخضر لاني مش في مصر
***اللوبيا غسلتها ونقعتها ليله وبعدين مايه بتغلي ونزلت بيها دقيقه واحده وصفيت وعليها مايه بارده وسبتها تبرد وفي كيس وعلي الفريزر ووقت الطبخ اشطف وعلي الصلصه ودي الصوره
***الفاصوليا البيضاء وزيها الحمرا وهما نفس طريقه اللوبيا بس في السلق بتكون 4 دقايق ودي الصوره
***قنبيط للبشاميل والكوسه بقطعه صغير واغسله وعلي النار حله فيها بصله شرايح وفلفل اخضر شرايح وجزره مبشوره وبططسايه مبشوره ادبلهم وانزل القنبيط ينزل ميته وينشف واسيبه يبرد وعلي الفريزر ووقت الطبخ اطلع قبله بشويه يفك واتبل وقت الطبخ وطبعا زيه الكوسه اما لو للقلي اقطعه وسط واسلق في ميه وكمون ربع سلقه وعلي الفريزر والكوسه للصواني بالصلصه اقطعها دواير ببصل شرايح وفلفل اخضر شرايح اشوح علي النار شويه وعلي الفريزر ودي الصور
***الكوسه والبازنجان والبطاطس للمحشي اقشر واققور وفي طاسه علي النار وشويه زيت اشوح كويس وعلي الفريزر والبطاطس بتكون للحشو باللحمه المفرومه والبشاميل ودي الصور
***وطبعا الكرنب بجيبه اسلقه وافرزه واطلعه يفك واحشي او احشي واشيله في الفريزر زي ماقولت ورق العنب وانا بصراحه معملتش كرنب علشان مش حلو هنا بيكون طخين مش بيرضي يتلف قد كده زي بتاع مصر
***بقدونش وشبت وبصل اخضر ودول بقطعهم واصفيهم في مصفه وعلي الفريزر ودا للمحشي او السمبوسه ودي الصوره
***فلفل اخضر شرايح وبصل شرايح والاتنين مع بعض او كل واحد لوحده ودول بحتاجهم للكبده او الفيليه بالبشاميل او صينيه البطاطس اقطعهم واشوحهم وعلي الفريزر واطلع علي النار ربنا يحفظنا علي طول ودي الصوره
***الكرفس بغسله واقطعه واصفيه وعلي الفريزر ودا بحتاجه للشوربه ودي الصوره
***الجزر ودا اما مبشور وافرزه زي ماهو ودا بحتاجه للصواني واما بقطعه دواير صغيره واشوحه علي النار واكيسه وعلي الفريزر ودا بعمل بيه لحمه بالجزر زي الكوسه والصور هتوضح
***الخيار والطماطم طبعا مش هيتسلق لا انا بنشفه وافرش في درج التلاجه قماشه نضيفه وعليها شويه مناديل ورق وارص دور خيار او طماطم وعليها القماشه ومناديل ودور تاني وكدا لغايه ماخلص والبقدونس والبصل الاخضر الفهم في مناديل وفي الكيس واقفله كويس والخضار كده ممكن يفضل شهر وعاوزه اقولكم ان الخضار دا من يوم 15 شعبان ولسه زي ماهو والصور هتوضح
***البطاطس ودي بقطعها دوايره واحمرها في الزيت ربع تحميره للصواني وعلي الفريزر اواسلقها دقيقتين وكمان الشرايح اللي بيحبها متحمره علي الفطار او السحور نفس الطريقه ووقت الطبخ اطلع علي الصواني من غير ماتفك او احمر في الزيت علي طول وهيا متجمده ودي الصور
***التتبيله ودي بقا واحده في السمك(بزود بصل للجمبري بس) والبازنجان والطماطم مع اختلاف البهار (فلفل اخضر توم وكسره خضرا واضرب في الكبه واتبل )ودي برده بفرزها والصور هتوضح
***تتبيله الفراخ المشويه (بصله -وبهار سبع- وطمطمايه- او معلقه صلصه -بهار فراخ او لحم- خل- نص معلقه سكر -ملح-معلقه زبادي ) وعلي الفريزر واطلع تفك واتبل او اتبل الفراخ وعلي الفريزر ودي الصور
***البهارات السبع( قرفه -زنجبيل - بقدونس ناشف مطحون- حبهان مطحون -فلفل اسمر- بابريكا-بهار حلو ) والريحه طبعا والطعم روعه ودي الصوره
ودول بهار السلطه جهزتهم مع بعض في برطمان علشان مافتحش كل واحد (كسبره- كمون-زعتر -بابريكا) وفي قزازه زيت زيتون - خل -ليمون - ملح- شطه-مايونيز - كاتشب)هعمل الزيت قبل بيوم ودي الصوره
***البنجر الاحمر ودا للسلطه بجيبه وانغره بالسكينه واسلقه وبعدين اقشره واقطعه وعلي الفريز واطلع يفك واحط التتبيله( زيت زيتون - خل -ليمون - ملح- شطه -كمون -كسبره) وممكن(مايونيز) وفيه ناس بتسلقه وتفرمه ناعم وتحمر بيه الصلصه ودي الصوره
***الزنجبيل الاخضر بجيبه واحطه في كرتونه صغيره واسيبه يومين في الهوا ينشف من بره وعلي دولاب المطبخ وبيفضل اخضر لغايه مايخلص ودي الصوره
***النعناع الاخضر ودا نغسله وننشفه ونلفه اخضر زي ماهو في منديل وفي كيس تقريبا زي الخيار والطماطم ونقفل كويس وعلي التلاجه او ننشفه ونحطه في برطمان ودي الصوره
***التوم ودا بقشره وعلي الكبه افرمه زي ماانا عاوزه وعليه معلقتين زيت ومعقلتين ملح وفي برطمان قزاز وعلي الفريزر ووقت ماحتاج اخد بالمعلقه او السكينه ودي الصور
***السمنه البلدي ودي بجيبها من مصر واحطها في الفريز لو جايبه برطمانين واحد في الفريزر والتاني في التلاجه وقريت قبل كده انك ممكن تعمليها(تجيبي اي سمنه وتحطي عليها كوباتين لبن وتسيبها تغلي علي نار هاديه بس مجربتهاش لسه لما اجرب هبقا اقولكم )ودي الصوره
***البقسماط كان عندي عيش فينو كتيييير في الفريزر قطعته شرايح وحطيته في صينيه في الفرن وولعت من تحت بس وسبته نص ساعه وبعدين فرمته في الكبه وعلي فكره زيه البقدونس والبصل والتوم البودر ودي الصور
****الرز والشعريه حمرت شويه للرز حبه وحبه وكمان الشعريه للرز بالشعريه وصورتها فوق وعلي الفريزر ودي الصوره
اللحــــــوم والاســـــمــاك
***اولا الاسماك الغسيل واحد(ملح ليمون دقيق) التتبيله واحده( فلفل اخضر توم وكسبره خضرا واضرب في الكبه وبهار سمك كمون) وازود بصل للجمبري ويفضل ماتتبليش غير اللي هتستخدميه خلال اسبوعين ( الجمبري عادي)
بغسل السمك كويس واغسله بليمون ودقيق علشان الزفاره واتبل اللي هستخدمه وعلي الفريزر ولو مش هستخدمه قريب اشيله من غير تتبيل وطبعا التتبيله عندي في الفريزر ودي الصور
***الجمبري والفيليه والجمبري اما شوربه وطريقتها فوق واما صينيه ودي اسيبها تغلي دققتين شوربه واحطها في صينيه وعليها الخضار ممكن اللي عملته شوربه خضار وصورته فوق وبصل وفلفل اخضر شرايح واما مقلي وهو اني اقشره واتبله وعلي الدقيق وقبل القلي احط في مايه وعلي الزيت ولو هفرز احط في الدقيق وافرده علي صينيه زي صوره الطعميه ساعتين في الفريزر وبعدين احطه في كيس وتاني علي الفريزر والفيليه زيه او اشيله متبل واطلع افك واحط في دقيق واقلي وممكن صلصه في صينيه وزيهم الحبار ودا مقلي او شوربه او نجيبه سليم ونحشيه وطريقته زي الممبار ودي الصوره
***سردين ودا اما مقلي او صينيه مقلي اتبل وعلي الزيت غزير اقلي صينيه اتبل ارص في الصينيه بطاطس تحت وبصل والسمك وطماطم وليمون وعلي الفرن ورشه بقدونس في الاخر ودي الصوره
*** البلطي والبوري والدينيس والهامور ودا كله يتغسل ويتبل لو هتستخدميه قريب ولو لا بلاش تتبيل وعلي الفريزر وممكن مقلي او مشوي بالخصار والطريقه فوق او مقلي في صلصه والصلصه جاهزه عندي في التلاجه ودي الصور
كيلو ونص بلطي( هيعمل مرتين ) كيلو ونص بوري ( مرتين ) كيلو ونص جمبري( مرتين ) - كيلو ونص فيليه ( مرتين ) - كيلو ونص سردين ( مرتين ) كيلو ونص ماكريل ( مرتين )
ادي 10 ايام من غير جمبري وانا بتكلم عن اربع افراد
************************************************** *******************
***ثانيا اللحوم
وهبدا بدي وان شاء الله اعملها اول يوم رمضان البطه (الحشو زيها الفراخ والحمام هنزود رز) وممكن تتعمل بالمرته (بصل -ملح -فلفل - شطه وادعكهم ببعض واحشي البطه وعل الحله تستوي واحمر ) او بالبرتقال او معمر في رز ودي كانت من مصر ودي الصور
فراخ ولحوم وارانب وحمام الغسيل واحد(ملح ليمون خل دقيق) والتتبيله واحده(بصله -وبهار سبع- وطمطمايه- او معلقه صلصه -بهار فراخ او لحم- خل- نص معلقه سكر -ملح-معلقه زبادي ) ودي للشوي ونشيل الزبادي والطماطم او الصلصه لو بنعمل بانيه او بفتيك وعلي الفريزر واطلع تفك واتبل او اتبل الفراخ للشوي وعلي الفريزر ووقت الشوي علي الفرن علي طول والبفتيك والبانيه احطه في دقيق بعدين بيض بعدين بقسماط وافرده زي الطعميه وبعدين علي الفريزر في اطباق وبين كل طبقه كيس علشان نعرف نطلعه ونطلع من الفريزر علي الزيت والارانب شوربه (واللحمه اللي للشوربه والخضار طبعا مش بنتبلها بنحطها في الفريزر زي ماهي) وبعدين نحمر وممكن معمر وممكن ملوخيه علي طول الكفته بصل مبشور وشطه خضرا متقطعه وابهر واصبعهم واحطهم زي الطعميه وبعدين كيس وعلي الفريزر وممكن نشوي او نقلي او داود باشا ودي الصور
***لحمه معصجه بفرم بصل نحطه علي النار شويه وعليه مشروم وعليه اللحمه والتوابل والمح في الاخر ) ودا بنستخدمه للبشاميل والرقاق والكانيلوني والبشاميل وقت الطبخ مش بحب افرزه بحسه ريحته وطعمه بيغيرو ودي الصوره
هنحتاج لحوم واسماك
كيلو ونص بلطي( هيعمل مرتين ) كيلو ونص بوري ( مرتين ) كيلو ونص جمبري( مرتين ) - كيلو ونص فيليه ( مرتين ) - كيلو ونص سردين ( مرتين ) كيلو ونص ماكريل ( مرتين )
2كيلو مفروم (6 مرات كيلو متعصج دا هيعمل اربع صواني بس كتري البصل وكيلو هيعمل مرتين كفته وابشري عليها بطاطس وشويه بقسماط ومرتين كبيبه)
كيلو ونص للشوربه والخضار 4 مرات
نص بفتيك ونص ستيك ودول 3 مرات
3 فرخات هنعمل 4 وراك مره
4 صدور مره 2 صدور بانيه مره
2 وراك ممكن نعمل مكونه نجرسكووممكن تقسموغير كده ااقل او اكتر
كده 17 يوم لحوم و10 سمك و3 نواشف ودا من غير عزومات
وكل واحده حسب ظروفها
الصـــلــصـــــــــــــــــــــــــــــــــات
وكلها نفس الطريقه طماطم مخلوطه وحله علي النار فيها بصل او توم مفرومين او بصل شرايح يصفرو بس ونحط الطماطم ونسيبها تتسبك جدا والميه اللي فيها تنشف خالص ونسيبها تبرد وفي اكياس وعلي الفريزر عملت صلصه شوربه ببصل شرايح وصلصه خضار ببصل مفروم وتوم وصلصه محشي ببصل مفروم وتوم بس البصل اكتر شويه وطبعا هحط البقدونس والشبت وقت الطبخ وصلصه مكرونه ببصل وتوم وفلفل اخضر وزعتر بري وصلصه سمك ببصل وصلصه سمك بتوم وممكن كمان صلصه التوم تنفع للكوارع وعملت طماطم مخلوطه من غير تسبيك ودي الصور
************************************************** ***********
حاجات ضروريه
*** نشوف البهارات كلها نحضرها (كمون-كسبره-فلفل اسود-بهار شوربه- بهار سمك-ملح)
*** خل زيت زيتون زيت قلي طحينه سمنه
*** صلصه جاهزه سكر رز مكرونه فول مشرروم رز مكرونه
*** العيش بجيبه واقطعه واحطه في اكياس في الفريزر ودي الصوره
*** دي جبنه كانت عندي بشرتها وعلي الفريزر باستخدمها مع البشاميل علي الوش
*** دا تلج باملا القوالب اللي عندي وممكن تفضيهم في اكياس بعد مايتلجو
للعضوةmidooh
من فتكات
4 التعليقات:
اخلصتي ووفييتي، ربنا يجزيكي الخير
تسلم ايديكي كلامك من سنه وانا حبيت أفكارك وترتيبك في كل حاجه... بس عندي ملحوظه ليه الرز يتحمر. ولسان العصفور... ونفرزو...
مش حيكون حلو الرز صح.... طيب.والعرق سوس القه فين انا في السعودية.
تسلم ايديكي كلامك من سنه وانا حبيت أفكارك وترتيبك في كل حاجه... بس عندي ملحوظه ليه الرز يتحمر. ولسان العصفور... ونفرزو...
إرسال تعليق